Hallani sem akartak a Deák Diák Általános Iskolába járó gyerekek szülei arról, hogy az iskola egyházi fenntartásba kerüljön. Kedden elvileg azért tartottak fórumot, hogy a görögkatolikusok meggyőzzék őket, érdemes a váltásra szavazniuk. A fórumból viszont veszekedés lett, és még Kocsis Máté polgármester is nekiment az egyháznak.

Forrás: Abcúg
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Képmutatás, vagy ez már neki is sok(k)

Érdekes gondolatokat fogalmazott meg a VIII. kerületi polgi

Az mno.hu egy igen parázs hangulatú fórumról számolt be, ahol „a görögkatolikus Hajdúdorogi főegyházmegye”, a „a józsefvárosi Deák Diák Általános Iskola” szülői és a „Belső-pesti Tankerületi Központ vezetője” konfrontálódott abban a témában, hogy az egyház át akarja venni az iskolát. A közlemény szerint a fenntartásába akarja venni, ami persze szokás szerint pofátlan hazugság, hisz csak az irányítást akarja megszerezni, hiszen az állam nem kevesebb, hanem több pénzt költ az ilyen intézményekre.
Nos a dologban nem a tény, még csak a felkorbácsolt indulatok és nem éppen átgondolt mondatok voltak a legérdekesebbek, hanem a kerület polgijának nyilatkozata:
„Ne így, ne itt és ne most – mondta Kocsis az egyház képviselőinek, kérve őket, hogy álljanak el az intézmény átvételének szándékától. A polgármester elmondta, nem az egyházi fenntartás ellen van, de szerinte 2006 óta nagyon sokan dolgoztak azért, hogy ’ebben a szociológiai értelemben rendkívül összetett kerületben nagyon kényes viszonyok mellett kialakítsanak egy hallgatólagosan elfogadott iskolai egyensúlyt’. Kocsis azt is az egyház szemére vetette, hogy nem kerültek volna sem ők, sem a szülők ebbe a helyzetbe, ha előzetesen leülnek beszélgetni az önkormányzattal.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.