Már az ötödik tüntetés készülődik ma (szombat) este fél 6-kor Budapesten, amióta a kormány április 4-én megszavazta a CEU-t ellehetetlenítő oktatási törvényt

Aznap délután a CEU köré vont élőlánccal tiltakoztak először a törvény elfogadása ellen. Múlt vasárnap a lex CEU ellen 80 ezernél is többen vonultak az utcára, amíg hétfőn a Sándor palotánál és a közrádiónál néhány százan, addig szerda este a civilek jogaiért a Hősök terén több tízezren tiltakoztak.

Ma szintén ezreket várnak a Szabadság térre. Ezt az etapot „Nem maradunk csendben – Legyen ez Magyarország leghangosabb tüntetése” címen hirdették meg. A rendezők azt írják a beszédek mellett most a zenén, a táncon, és a hangos véleménnyilvánításon lesz a hangsúly! Dj-k egész sora várja az utcára vonulókat. Beszédet mond többek között Gulyás Márton és Varga Gergő, akik a hétfői tüntetésen festékesflakonokkal dobálták meg a Sándor palotát, ezért a héten már 72 órát töltöttek a börtönben. 

A szervezők a résztvevőket arra kérik, hogy vigyenek magukkal sípot, dudát, dobot, vagy valamilyen zajkeltő eszközt. A tüntetés Facebook oldalán eddig már közel hétezer ember jelezte, hogy ott lesz, tízezren pedig érdeklődnek. A program este hattól tízig tart hivatalosan.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Eddig ennek semmi töntetésjellege nincs!!! Elmegy egy május1-i népligeti bulinak, de másnak nem nagyon. A zeneszámok semmit mondóak, hol vannak Koncz Zsuzsa, Bródi számai??? Kicsit összefogottabnak, célratörőbbnek kellene lenni. Ettől nem lesz kormányváltás!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
pali85
Ma lesz az ötödik tüntetés?A dili ház bezárása után ki pateroltak gyülekezetének nevezném,ezeket a hibbant gyülekezetet.Ezek a festékeket köz épületekre dobáló elmebetegek.
Béla333
Nagyon jó hangulatú tüntetés volt, amolyan Húsvét időszakára való.
Nem volt semmi atrocitás, de mégis fontos dolgok is történtek: például Gulyás "zászlóbontása"!
Ígértem Szókrakész-nek, hogy szólok, ha lanyhul a tüntetések hangulata, intenzitása! Nos ez még nem következett be!
Folytatása következik!
Lepényleső
...aztán ez is lecseng mint a többi,s jön majd a következő,amit megint mi fogunk fizetni?
Szókrakész
@bakcsubakka: Most nekem mondod vissza, amit hosszú ideje írok?!?!?!
Ez esetben ne fáraszd magad.
Tudom mit írtam 1 napja, 1 hónapja, 1 éve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.