Melegszik az idő május első napjaiban: többfelé ismét 20 Celsius-fok felett alakulnak a maximumok, a hét közepén akár 27 fok is lehet.

Sok napsütés várható, de záporok, zivatarok is lehetnek – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Jövő héten már 27 fok is lehet

Május elsején, hétfőn nem valószínű csapadék, több órára kisüt a nap. Délutántól keleten, délkeleten, estétől szórványosan számítani lehet záporesőre. A Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik a szél. A minimum hőmérséklet 0-5 fok között alakul, de főleg az északi völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok 18-22 fok között alakulnak.

Kedden a hajnali órákban az ország nyugati és középső harmadában, napközben pedig a Dunától keletre várható zápor, keleten helyenként zivatar, de több órára a nap is kisüt. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12 fok között valószínű (északnyugaton várhatók az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékek). A legmagasabb hőmérséklet általában 18-24 fok között várható, de északnyugaton néhol csupán 16, 17 fok valószínű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.