Novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Lázár János közölte: a pótlékot 2018-ban is megkapják a védőnők.

Hozzátette: ezzel párhuzamosan megkezdik a nemzeti védőnői hálózat előkészítését, mert azt szeretnék, hogy a védőnői szolgálat egységes feltételekkel működjön 2018-tól.

Lázár: novembertől 33 ezer forintos kiegészítő pótlékot kapnak a védőnők
Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

Elmondta, az ötezerből mintegy ezer védőnő fordult a kormány tagjaihoz bérük rendezése érdekében.

Kérdésre közölte: szerinte az állami egészségügyi rendszerben lenne a védőnői hálózat helye és érdemes lenne egy országos hálózattá szervezni, a védőnői szolgálatnak a háziorvosi ellátórendszerrel szorosabb együttműködésben az egészségügyi rendszer egyik pilléreként kellene működnie. Jelenleg az önkormányzatok felügyelete alatt vannak a védőnők – jegyezte meg.

Hozzátette: döntés még nincs, még a védőnőkkel és az önkormányzatokkal sem egyeztettek.

A miniszter megerősítette, hogy a mentőszolgálat dolgozóinak bére 2018-tól az új életpálya keretében 10 százalékkal emelkedik. Hozzátette: míg 2010-ben 22,5 milliárd forintot fordítottak, jövőre 39,7 milliárd forintot fordítanak a mentősökre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ugye azt már tudjuk, hogy a nyálas-könnyes - választási fosásos - beharangozás és a beteljesülés között óriási különbségek vannak! Ez sem kivétel!
A mocskos tettekről számot kell egyszer adni és ez indokolja a "félelem bérét"!
"Nem lesz választási költségvetés!" By Lézer. Már van!
Cicamama55
2010-es választás után tőlünk visszavonta a Fidesz a veszélyességi pótlékot, az éjszakai pótlékunkat levette 30%-ra, s ünnepekre nem kaptunk utána semennyi pótlékot, megszüntették az étkezési hozzájárulást a szociális ágazatban. Így esett az meg, hogy én személy szerint a 2010-től a nyugdíjazásomig a 2006-os béremért dolgoztam... Az sem bocsájtom meg nekik soha, hogy az első ciklusuk alatt 30 éves szakdolgozóként kapott bérem szintjére hozták fel, az akkor éppen utcáról betévedt 8 általánost végzett technikai dolgozók bérét. Mindenki minimálbéres lett. Meggondolatlanul, felelőtlenül ígérgetnek, fűbe-fába belenyúlnak! @Mirabilis: Nagyon igazad van!
egyvandor
A választásokig hat hónap lesz addigra hátra. Hány évig voltak ilyen területeken megvonások?
Akkor ez most plusz lesz, vagy a megvonások néhány százalékos csökkentése a választásokra időzítve? Az éveken keresztül felhalmozott hátrányokat le lehet tudni néhány fillérrel?
Zeta
Mért kell novemberig várni, addig?
Nem hiszem hogy figyelembe fogják venni, talán még jobban fognak haragudni!
papa.49
Rábasztál ,,lézerpiszkosszarjankó,, a lányom pont védőnő, pontosan fogom tudni mennyi is lett az annyi, és itt közhírré is teszem!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok