Több frakció is a hetedik cikkhez nyúlna, ha a kormány nem kezd párbeszédet a felmerült Az Európai Parlament négy frakciója közösen jegyzi azt a határozattervezetet, amely kezdeményezné az Európai Unió alapszerződésének hetedik cikke szerinti eljáráshoz szükséges első lépés megtételét – írja a Bruxinfo. A javaslat benyújtói a Szocialisták és Demokraták (S&D), a liberálisok (ALDE), a Zöldek és az Egyesült Baloldal képviselőcsoportjai. Egy másik határozattervezetet a Fidesz-KDNP-t is soraiban tudó Európai Néppárt nyújtott be, amely a hetedik cikk szerinti eljárásra homályosan céloz, mint lehetőségre, ha a magyar kormány nem tenné meg a megfelelő lépéseket az Európai Bizottság által megszabott határidőn belül a problémák orvoslására. A magyarországi helyzetről szóló állásfoglalásról május 17-én szavaz az Európai Parlament plenáris ülése. A Bruxinfo azt írja: a négypárti javaslat kimondaná, hogy „Magyarországon jelenleg rendszerszerű fenyegetésnek vannak kitéve az...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Helyes, fojtsátok meg a genyóuralmat! Már régen itt az ideje!
quadrocopter
Frank Engel: Mindenkit undorít a Fidesz magatartása

A Fidesz magatartása néhány Orbán-hívő képviselőn kívül már mindenkit undorít a Néppárt 214 tagú európai parlamenti frakció­­jában. Így vélekedik Frank Engel luxemburgi politikus, aki szerint kár új és új határidőket szabni a magyar kormánypártnak, hiszen egyiket sem tartja be. Szerinte az uniós kifizetések megállítása lehet az egyetlen olyan lépés, ami magatartásának megváltoztatására kényszerítheti Orbán Viktort. (168 óra)
bakegya
Orbán eszköz-de ez csakkk súlyosbítja a káoszt-és kötelet amit a Magyar NÉP nyakára tekerget .a hívők tapsolnak neki,de ez senkit se kellene hogy kötelezzen arra ,hogy haladékot kapjon.
Minél több időt és pénzt nyer annál messzebb viszi be az erdőbe a NÉPÜNK-AMIT NEMZETNEK BECÉZ,DE NEM AZ !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.