Már júniusban eljárás lehet belőle, ha nem veszünk át 1294 menedékkérőt Olaszországból és Görögországból. Az Európai Bizottság felszólította Magyarországot, hogy kezdje el 1294 menedékkérő átvételét Görög- és Olaszországból. Az áthelyezésről – többek között magyar ellenszavazattal – 2015-ben döntöttek az uniós országok a tagállamok gazdasági ereje, munkanélküliségi mutatója és lakosságszáma alapján. Budapest és Pozsony pert indított, de ez nem halasztó hatályú, ráadásul várhatóan csak azután születik döntés, hogy lejár a végrehajtás határideje. Elvileg idén szeptember végére kellene befejezni az áthelyezéseket, ám a hazai és a lengyel kormány eddig még vállalásokat sem tett. Ausztria senkit nem vett át, bár a korábbi nyilatkozatokkal szemben mégis hajlandóak lehetnek a végrehajtásra, Csehország pedig egy éve nem tett semmit.

Forrás: index.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Egyre több az egyhónapos határidő.
papa.49
Ennek orrba verés lesz a vége, az már látható...
Manhattan
Kigugliztam, hogy 3155 település van M.O.-on. 1294-et kellene elhelyezni. Durván számolva minden harmadik településre jutna 1 ember. Nincs ok az aggodalomra.
papa.49
Nem is az a döntő mennyi jutna 1 településre, hanem az, hogy ALÁÍRTA A DOKSIT BRÜSSZELBEN, TEHÁT KÖTELEZTE MAGÁT AZ ABBAN FOGLALTAK VÉGREHAJTÁSÁRA!!!
Most utólag ezt kérdőjelezi meg, de erre is csak mi a nép fogunk rákefélni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.