Hétfőn írta meg a hvg.hu, hogy eltűnt az V. kerületi Szemere Bertalan Általános Iskola és Gimnázium alapítványának a pénze, melyet táboroztatásra, kirándulásra és tanulmányi jutalmakra raktak össze, és hogy azt K. András tanár, a kerületi önkormányzat Fidesz-KDNP delegáltja nyúlta le.

A lap most jobban kifejtette a sztorit, melyből az is kiderül, hogy a csak "fideszes tanár úrként" ismert férfi 3,2 milliónál többet tett el, és csak 1592 forintot hagyott meg a diákok pénzéből.

A Szemerések a Szemeréért Alapítvány azt közölte a hvg.hu-val, hogy számukra is csak április 5-én derült ki, hogy megkárosították őket. Ekkor került a kezükbe egy számlakivonat, melyen gyanús számlamozgást észleltek, és az egyenleg lekérése után azt látták, hogy a számlán csak 1592 forint van – ebből kellett volna fedezniük a szemerés diákok kirándulását, állatkerti belépőket, sportolásukat, vagy a félév végi tanulmányi jutalmakat.

Az alapítvány pénzét az alapítvány bankkártyájával vették le a számláról, részletekben. Folyamatosan, volt úgy, hogy csak egy bevásárlásnyit, máskor 50-100 ezer forintokat. Április 6-án az alapítvány ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. Ezen a napon mondott le tisztségéről K. András, és ment el fizetett szabadságra az iskolából, ahol azóta sem dolgozik.

K. András a hvg.hu-hoz később eljuttatott nyilatkozatában azt sugallja, hogy az iskolában leadott összeg az alapítvány házipénztárával való elszámolás. Az alapítvány új vezetősége viszont azt nyilatkozta, április 5-én, amikor rájöttek a visszaélésre, a szervezet házipénztárát is ellenőrizték. Ebben akkor 281 ezer forint volt, méghozzá nem K. Andrásnál.

A "fideszes tanár úr", amikor tudomást szerzett arról, hogy cikk készül az ügyből, visszaadta az alapítványnak a lenyúlt 3 265 700 forintot. Akkor is házipénztári elszámolásnak állította be a dolgot, de ez irreális, mert az alapítvány házipénztára, ami egy vaskazetta készpénzzel, végig az iskolai pénztárban volt. Egy iskolai forrás a lapnak azt is felvetette: ha K. valóban el akart volna számolni a nála lévő összeggel, akkor miért nem a lemondásakor tette, miért várt több mint egy hónapot, mikor már tudta, hogy kitudódtak a történtek?

Az ügyben az V. kerületi rendőrkapitányság nyomoz, sikkasztás és hűtlen kezelés mellett a bankkártyával visszaélés gyanúja merül fel.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Lári-fári, nincs itt látnivaló, hiszen bevallottan elkötelezett fideszes, és MANYUP pénznek nézte a diákok (szülők) pénzét a diákokért élő-haló tanár úr!
gyuszipapa587
Ez teljesen nyilvánvaló a fideszeseg mindent lenyúlnak az nem számít hogy a gyerekek é !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.