Már a kívülállók számára is egyértelmű, hogy komoly a vita a Fideszen belül az elmúlt hetek szabadságharcos akcióinak értelmével és hangnemével kapcsolatban. Sem a lex-CEU, sem a civilek vegzálásra szóló törvénytervezet nem váltott ki osztatlan örömöt sem a pártvezetésből, sem a rajongótáborból, pedig a nyugat e kemény arculcsapása éppen a szavazótábor harci moráljának erősítését, az egység elmélyítését szolgálta volna. Akik eddig vakon követték Orbán Viktort az illiberalizmus veszélyes dzsungelébe, most visszafelé tekingetnek, van-e visszaút ebből a szorult helyzetből?

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A cikkből:

"Magyarország kormánya nem enged a lex-CEU ügyében, hiszen a törvényt megvizsgálták az illetékes kormányzati szervek, és mindent rendben találtak. Végül is csak arról van szó ebben a törvényben, hogy utólag olyan jogszabályokat hozott a magyar országgyűlés, melyben foglaltakat lehetetlen teljesítenie a kipécézett egyetemnek, így arra lesz kárhoztatva, hogy elhagyja az országot. Nem számít, hogy eredményeit tekintve a nemzetközi mezőnyben legmagasabban jegyzett felsőoktatási intézmény hazánkban, hogy egy politikai ámokfutásban feláldoznak olyan oktatókat, diákokat, akiknek eszük ágában sem volt politizálni, hogy a kormány magára haragította a hazai akadémiai és egyetemi elitet, nem mellékesen újabb kötelezettségszegési eljárást provokált ki az Európai Uniótól, ráadásul az konfliktus semmiféle kézzel fogható politikai hasznot nem hozott a kormánynak."
CsipkeRózsa
A kormány túllőtt a célon. Hála Orbánnak, vagy fő-főtanácsadójának, Habonynak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.