Épül az új nemzeti tőkésosztály, amelynek tipikus tagja közbeszerzésen nyer pályázatokat, és állami pénzből indul el. Trafikok, földek, borászat, szálloda, építőipar, energetika, atomipar, bankszektor, média: mindegyikből kijutott az utóbbi években a kormányfőhöz személyesen is kötődő üzletembereknek. Bármerre is tekintünk a magyar gazdaságban, olyan érdekeltségekbe botlunk, amelyek közös jellemzője, hogy az állami megrendeléseknek és a befolyásos barátoknak köszönhetően az utóbbi években sorra nyerik a közbeszerzéseket – leginkább az Orbán Viktor által sokat szidott és mélyen lesajnált Európai Unió forrásaiból.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Ni csak kik beszélnek itt!

Az mno.hu szülinapi köszöntése, no meg Tölgyessy pofátlansága

A dolognak külön pikantériát ad, hogy a derék portálok nagyon mást olvastak ki – na jó mást emeltek ki - abból, amit a Hegymenet című hogyan tovább Magyarország helyzetértékelésnek szánt könyv bemutatóján Tölgyessy Péter mondott. Már az sem semmi, hogy az előadása az Elit felelősségéről szólt! =))
Nos a derék 24.hu szerint: „Tölgyessy: A reményt meg kell tartani, ennek bármikor vége lehet”, míg a hvg.hu „Tölgyessy az Orbán-rezsimről: vannak a rendszernek eredményei” ként jelenti.
Én csak annyit mondok – túl azon, hogy Tölgyessy sokkal inkább a saját felelősségéről értekezhetne.
Hasonló pikantéria hatja át az mno.hu mai vezércikkét: „Rejtett vagyonok”. A „műben” a derék szerző arról elmélkedik, hogy: „Trafikok, földek, borászat, szálloda, építőipar, energetika, atomipar, bankszektor, média: mindegyikből kijutott az utóbbi években a kormányfőhöz személyesen is kötődő üzletembereknek. Bármerre is tekintünk a magyar gazdaságban, olyan érdekeltségekbe botlunk, amelyek közös jellemzője, hogy az állami megrendeléseknek és a befolyásos barátoknak köszönhetően az utóbbi években sorra nyerik a közbeszerzéseket – leginkább az Orbán Viktor által sokat szidott és mélyen lesajnált Európai Unió forrásaiból.”.
Természetesen okkal, de hogy joggal-e az egy másik kérdés. Különösen a végszó hangzik a Simicska-birodalom lapjában kissé hamisnak: „Épül tehát az új nemzeti tőkésosztály, amelynek tipikus tagja közbeszerzésen nyer pályázatokat, és állami pénzből indul el. … az ilyen nemzeti nagytőkések kifejezetten károsak a gazdaság számára, mert nem hatékonyságukból, hanem politikai hátterükből kovácsolnak tőkét. A vesztesek pedig a magyar vállalkozások és a tehetségesek: azok, akiket háttérbe szorítanak. Ez a modell biztosan nem viszi előbbre az országot.”

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.