Több mint 32 ezer haláleset, az összhalálozás 26 százaléka elkerülhető lett volna jobb egészségügyi ellátórendszerrel és hatékony népegészségüggyel 2014-ben Magyarországon. Bár a lakosság egészségi állapota javuló tendenciájú, de óriásiak a regionális és az iskolázottsággal összefüggő különbségek és több területen nő az uniós tagállamoktól való lemaradás - állapítja meg többek között az első magyar egészségügyi teljesítményértékelés. A világ számos országában elterjedt gyakorlat az egészségügyi teljesítményértékelés, amely minőségi indikátorok segítségével ad korrekt képet, s ezzel alapot a döntéshozóknak a beavatkozásra. Magyarországon most készült el először az átfogó jelentés, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) koordinálásával, minisztériumi teamek munkájával összeállított anyag 76 indikátort használ a 2013-15 közötti időszak elemzésére, s fogalmaz meg súlyos megállapításokat az ellátórendszerről, annak hozzáférhetőségéről, finanszírozásáról, a lakosság egészségi...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Az állam keveset, a lakosság sokat költ az egészségre. A beteg emberek közül sokan megmenthetők lennének, de a pocsék egészségügyi ellátás miatt egyre többen halnak bele az ellátatlanságba...
verőce21
A legnagyobb hiba a rendszerben az, hogy nem szüntetünk meg 45-50 rosszul felszerelt kórházat az országban! Ezek fölöslegesen viszik az eü rendszer pénzét, nem jut pénz a ténylegesen gyógyítani tudó intézményekre.
Csak küldözgetik a betegeket egyik helyről a másikra, megnövelve a betegutakat, és útközben meghal a beteg! Ezt kellene kiiktatni a rendszerből. Mert a szerencsétlen beteg azt hiszi, hogy bemegy a legközelebbi kórházba és meggyógyítják.
Ez messze nem így van, mert egy négyalapszakmás kórházban még ki sem tudják vizsgálni rendesen a betegségét, csak az a fontos nekik, hogy az eü. kasszából kiemeljék a pénzt! Így a ténylegesen gyógyítani tudóknak nem marad elegendő keret, és 65-70%-on "ketyegnek" a teljesítmény-volumenkorlát miatt.
Meg kell szüntetni 45-50 kórházat az országban és minden mutatóban jobb eredményt produkál a magyar egészségügy! És nem "útközben", kivizsgálások közben halnak meg fölöslegesen az emberek, miközben az intézmények ping-pongoznak velük.
desiro
@verőce21: Igazad van Budapesten meg szüntetnék 30-at remélem ott laksz.
verőce21
@desiro: (20:25) Budapesten is lenne mit megszüntetni, az elavult, pavilonos János Kórházzal kezdeném.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok