Rekordot döntött a szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban a végzős matekos osztály: a 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes, a többi mind ötös. Az osztály közel fele angol elit egyetemeken – Cambridge-ben és Oxfordban – tanul tovább.

A 12. M osztály diákjai megdöntötték a gimnáziumi rekordot: a 28 fős matekos osztálynak a 146 érettségi osztályzatból csak három négyese volt, a többi mind ötös, így jött ki a 4,98-os átlag, ami az országban is egyedülálló.

Korábban is voltak erős osztályaim, de a mostani mindent felülmúl

– mondta a délmagyarnak a 12. M osztályfőnöke és matematikatanára, Schultz János, aki rendkívül büszke a diákjaira, akik közül tízen európai elit egyetemeken folytatják tanulmányaikat.

Íme az ország legzseniálisabb gimis osztálya: Oxfordban és Cambridge-ben tanulnak tovább

Williams Kada – aki idén megnyerte az Amerikai Matematikai Diákolimpiát, amelyen 300 ezren indultak – Cambridge-ben, Gál Hanna, Lajkó Kálmán, Váli Benedek és Hansel Soma szintén Cambridge-ben, Andó Angelika pedig Oxfordban, a Queen's College-ban tanul tovább ősztől.

A szegedi diákok elmondták, hogy Cambridge-ben és Oxfordban szociális alapú ösztöndíjat kapnak majd.

A felsoroltakon kívül még négyen vannak a 12. M-ből, akik szintén külföldön, és szintén jó nevű egyetemeken folytatják tanulmányaikat, amelyek az osztályfőnök elmondása szerint ezek benne vannak a világ húsz legjobb egyetemében. A többiek itthon tanulnak tovább fizikusnak, matematikusnak, közgazdásznak, informatikusnak és jogásznak.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Nagy gratula... A Cigànypàva meg majd kihirdeti a Gyere haza fiatal 2.0-às programjàt.. .Meg elvagyunk a fidelitaszos félkretén idiõtàkkal...jõvõnk zàlogaival..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Szuperjo kis csapat, nekik mar nem kell felniuk a karrierjuk epiteset illetoen. Akar kint maradnak, akar hazajonnek, nagy gratula nekik, es sok siker az elorehaladasban.
(Azzal egyutt nagyon vigyazzanak, az angol collegiumi rendszer belso titkos elete mar tobb fiatal lelket torte meg, nekik duplan is juthat a megalaztatasokbol...)
bakegya
A MATOLCSY EGYETEMET KIHAGYJÁK???-igazuk van,én is kihagynám a helyükben!!!DDD
lampa laz
De jó ilyeneket olvasni, szívből gratulálok ezeknek az okos, értelmes fiataloknak és a szüleiknek, tanáraiknak. Csak zárójelbe mondom, orbánnak ilyen zsenikre nincs szüksége.
1magyar
@lampa laz: Ezek már az orbáni rendszerben tanultak, érettségiztek, ezt nem vitathatod el.
Ezeknek megérte gimibe járni.
De a tanáraik is jók lehetnek, mert azért az 50 % a teljesítményükben.
magyarbakancs
Mi pártunk és kormányunk meg itt marad a bánatunkra.
Valahogy mintha ezekből a fiatalakból elveszett a hazája iránti szeretett?
Talán a mi gondolkodásunk maradi?
lampa laz
@1magyar: A gyerekek okosságához az orbánnak semmi köze, azoknak a pedagógusoknak akik oktatták és segítették őket a tudásuk kibontakozásába, nekik igen és a szüleiknek is.
Azt viszont Te is láthatod, h az orbán kormány hogy veri szét és teszi tönkre az oktatást. Az első kormányzása alatt mindenkinek diploma, most pedig mindenkiből szakmunkást akarnak faragni. Az igaz, h kevés a szakember, de igazából munkahelyek sincsenek. Legfeljebb mészárosnak, garancsinak kőművest, ácsot, burkolót, festőt stb., h legyen nekik iparos, mert nekik van biztos munkájuk állami megrendelésekből. A gimiket zárják be, a felvehető létszámot meg csökkentik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.