15 órakor indult a 22. Budapest Pride, a magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBQT) közösség felvonulása.

A demonstráció eredetileg a Kossuth térről indult volna és a Hősök teréig halad volna a menet, de a szervezőknek nem tetszett, hogy rendőrségi kordonok közé szorítva kell vonulniuk, ezért azt tervezték, hogy lebontják a kordonokat, és szükség esetén megváltoztatják az útvonalat. A kivezényelt rendőrségnek ebben az esetben is biztosítania kellett az eseményt.

A szervezők végül három órával a rendezvény megkezdése előtt új útvonalat jelentettek be a rendőrségen.

A vonulás új útvonala az Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Széchenyi tér – Lánchíd – Lánchíd utca – Ybl Miklós tér.

A rendőrség megkezdte az új bejelentés útvonalának biztosítására való felkészülést.

Egyben kérik, hogy az előre nem ismert, újonnan bejelentett rendezvény útvonalán a megváltozott forgalmi rend szerint fokozott figyelemmel közlekedjenek, és kérik az útvonalon lakók türelmét. – írja a police.hu.

Az Index beszámolója szerint a felvonulók több ezren, az ellentüntetők csak néhány tucatnyian vannak.

A felvonulás szlogenje most a „Szabad-e vagy?”. 36 ország nagykövetsége állt ki a Budapest Pride mellett, és először vesz részt rajta együtt 100 magyar cégvezető is. – írja a 168ora.hu.

Három órával a Pride előtt a szervezők megváltoztatták az útvonalat

(Fotó: Máthé Zoltán/MTI )

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
Szeretnék egy költségvetést látni, hogy ez mennyibe került az ADÓFIZETŐKNEK! Ha lehet, itt a propeller.hu-n tegyék közzé!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@GeoCravker: Azon derülök, hogy csupán 1 dolgot szerettünk volna kideriteni és szinte órák óta ezen "dolgozunk"... nem is az "igazunkat" akarjuk védeni, csak valamilyen alapot keresni arra, hogy most ez az esemény vajon kinek került a pénzébe?:)
GeoCravker
@eszegfu: Valakinek ezt is meg kell tenni. Ha már nincs hivatalos adat :-)
nola
@eszegfu: Mivel a gyülekezési jog hatálya alá eső rendezvényről van szó, az adóból fizetik a rendőri biztosítást. Ez tuti. :)
eszegfu
@nola: Akár ugy is lehet... nem tudom bizonyitani az ellenkezőjét sem!:)
eszegfu
@nola: Kösz.! Ha Pintér ezt nyilatkozta, miután "kikérték" az adatokat, akkor ez igaz... gondolom azóta sem változtatták meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.