Évekig tartó tárgyalássorozat vezetett el odáig, hogy a közelmúltban Magyarországra szállították a Seuso-kincs újabb hét darabját. Ez azt jelenti, hogy hazakerült az eddig fellelt műtárgyak mindegyike. A kincsek megszerzésének a kormányfő olyan jelentőséget tulajdonított, hogy három éve az első, most pedig a második adag megszerzését is személyesen jelentette be.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
Ezeket a kincseket magyar emberek találták meg, melyet be kellett volna "szolgáltatniuk" az államnak, helyette egyenként eladogatták, tehát elvileg valóban a magyar állam tulajdonát képezik. Viszont az angol megvette, biztonságban tárolta, talán még biztositást is kötött rá, sőt minden pert megnyert a tulajdonjogával kapcsolatban. Most, hogy "visszakerült" hiába is mondják, hogy nem "megvettük", mert a miénk is volt, akkor is az akkori vételárat és a költségeit is megtéritettük, hiszen a lord ennél kevesebbért nem adta volna vissza, vagyis összességében szerintem elképzelhetetlenül sok pénzt fizethettünk ki érte. Valószinüleg nem érzem át ennek a kincsnek a fontosságát, mert én -- az ország anyagi helyzetét nézve -- biztosan nem adtam volna most ki erre pénzt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
@eszegfu: Az első hét darabot 4,5 milliárdért vettük meg, a mostani állítólag értékesebb, de nem közöltek árakat.
eszegfu
@CsipkeRózsa: tegnap 19:12 Ez most Ft? Nem követtem ennek az árát, csak a történésekből tippeltem...
bencemacska
@eszegfu: tegnap, 16:00
Azaz: van megtaláló, akiből tolvaj és halott lett, van vevő, akiből orgazda lett.
Van egy állam, aki jogos tulajdonos lett volna, ha a megtaláló beszolgáltatja a megtalált kincset.
Most "visszaszereztük" a soha nem birtokolt "jogos tulajdonunkat" - jó pénzért -, amit OV "családi ezüstté" nyilvánított!!!
eszegfu
@CsipkeRózsa: Köszi a linket is! Pedig olvastam, de "átsiklottam" az összegen...kissé lezser voltam.:(
eszegfu
@bencemacska: ma 12:34 Jól összefoglaltad!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.