Továbbra is előzetes letartóztatásban marad a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi – közölte a Fővárosi Törvényszék pénteken az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság pénteki nem nyilvános ülésen újabb három hónappal hosszabbította meg annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2016. szeptember 24-én egy budapesti belvárosi járdaszakaszon robbantást követett el, amelynek következtében az ott járőrszolgálatot teljesítő két rendőr súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a kényszerintézkedést a szökés és elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta. A gyanúsított védője az előzetes letartóztatás megszüntetését és enyhébb kényszerintézkedés alkalmazását kérte. A bíróság viszont erre nem látott lehetőséget, mert úgy vélik: "annak ellenére, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában beismerő vallomást tett, ugyanakkor őszinte megbánást nem tanúsít, magatartása együttműködőnek nem tekinthető, az eljárással kapcsolatosan az érdektelenségét hangoztatja". Emiatt a gyanúsítottól önkéntes jogkövetés a házi őrizet elrendelése esetén nem várható – idézte a törvényszéki közlemény a végzést.

Az előzetes letartóztatás az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb október 21-ig tart – írta a törvényszék.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Csak halkan kérdezném...Budaházy a 13 év fegyházbüntetésével miért is van háziőrizrtben???
Szeparepa2
@Pálinkás Pál: A Budaházi robbantott egy komoly bombát két rendőrre súlyos sérülést okozva? Mert én nem tudok ilyen esetről! Ehhez képest több évet ült előzetesben, és ha jól tudom végül még 9 évet (összesen 13-at) kapott terrorizmus kisérletéért illetve szervezéséért, előkészületeiért és sérülés nélküli, inkább csak anyagi kárt okozó terrorcselekményekért... (lényegében molotovokat dobálgatott a bandájával)... egyedül a Csintalan sérült meg, akit állítólag ők vertek meg... de sikeres komoly terrorakciót nem hajtott végre tudtommal, ami ugyebár legalább súlyos sérültet jelent még "jobb" esetben halotta(ka)t... 13 év jogerősen... átmenetileg van házi őrizetben, amíg elhelyezik a 9 év kedvezmény nélküli letöltésére egy fegyházba... Szóval nem értem mi a bajod?
Ez a faszi viszont sikeres terrorcselekményt hajtott végre RENDŐRÖK ELLEN, ami extrém súlyos bűncselekmény... rendőrre támadni élet kioltási szándékkal ráadásul az visszakézből életfogytig börtönt jelent... ha meghal, ha nem... és itt súlyos sérülés is volt ugyebár... nem tudom miről beszélsz tehát, teljesen fals az összehasonlításod...
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: Miért lenne fals??? Nem Budaházyn múlt hogy nem lett komolyabb a dolog...mintha derengene hogy a nyugatinál fegyvereket,meg robbanóanyagot is lefoglaltak...az mire kellett?? ..Ergo,ha nem dőlnek be...csúnyábban is alakulhatott volna,mint az hogy a csintalant elkalapálták!!Mellesleg pusztán a jogi részét nézem...hogy lehet valaki 13 év fegyházzal háziőrizetben...szerintem le vannak fektetve a háziőrizet feltételei,és úgy hiszem...13 év letöltendő Fegyház nem szerepel közöttük!!
Szeparepa2
@Pálinkás Pál: Az biztos hogy az ügyében is valami fals... a hasonlatod azért fals, mert téves... Budaházy ügyében erőteljes a politikai töltet... a ballibek ellen ment, tehát jelen regnáló hatalomnak szimpatikus ugyebár... egyesek szerint talán egyenesen orbán embere... 13 év jogerősen enyhítés lehetősége nélkül az azért elég kemény (az ügyész 20 évet kért!)... 15 évtől már életfogytigról szoktak beszélni... és ez majdnem 15... szerintem reális a büntetése (az ideiglenes háziőrizet tényleg fura), és ezt a 13 évet is sokan sokallják ugyebár...
Szeparepa2
Még annyi hogy ez a robbantó pszichopata még az elején tart... és az ügye ebben a fázisában Budaházyt sem engedték ki az előzetesből, hosszú éveken át... tehát ha analógiát akarunk vonni a két ügy közt, akkor teljesen oké, hogy most még előzetesben van a srác... mi a probléma tehát..?
Pálinkás Pál
@Szeparepa2: "ez egy közveszélyes köztörvényes bűnöző terrorista... természetes hogy elzárva kell tartani... " idézet tőled...ami még nem igaz,mert nincs bírósági ítélet..ellenben Budaházynál már hivatalosan megállapították hogy "terrorista"..És egy szóval nem mondtam hogy ki kell engedni...csak párhuzamot vontam...hogy nálunk egy jogerősen elítélt "terrorista" is lehet háziőrizetben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.