Hőségre és zivatarokra figyelmeztet az Országos Meteorológia Szolgálat.

Hőség és zivatarok várhatóak szombaton az ország területének nagy részén, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagyobb részén 25, 26 fok körüli, főként a Tiszántúlon 27 fok feletti középhőmérséklet várható. 

Átmeneti felfrissülést napközben a záporok, zivatarok hozhatnak.

Szombat délelőtt a Dunántúlon záporokra, zivatarokra lehet számítani. Zivatarban egy-egy helyen 20 milliméter feletti csapadék, kisebb méretű jég és 60 km/h körüli széllökés előfordulhat.

Délután és este szórványosan lehet számítani zivatarokra, a Dunántúl keleti részén, Duna-Tisza közén. Egy-egy heves zivatar is kialakulhat (rövid idő alatt 20-40 milliméter csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h körüli szélrohammal).

A meteorológiai szolgálat a hőség miatt másodfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a következő megyékre: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád.

Hőség és heves zivatarok lehetnek szombaton az országban

Fotó: met.hu

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzés a fentebb említett öt megyén – és Nógrádon kívül – az ország egész területére ki van adva.

Heves zivatar miatt elsőfokú figyelmeztetés a következő megyékre lett kiadva: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyék kivételével az egész országra.

Hőség és heves zivatarok lehetnek szombaton az országban

Fotó: met.hu

Felhőszakadás miatt a következő megyékben van érvényben elsőfokú figyelmeztető előrejelzés: Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyék kivételével az egész országban.

Hőség és heves zivatarok lehetnek szombaton az országban

Fotó: met.hu

Felhőszakadás miatt több megye több járására is riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, jelenleg a következő területeken lehet számítani az égi "áldásra":

Hőség és heves zivatarok lehetnek szombaton az országban

Fotó: met.hu

(Címlapi kép: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.