A XI.kerületi lakása felé tartott, amikor lecsaptak rá a rendőrök.

„Egyszer csak rengeteg rendőrautó állt meg a házunk előtt, majd egyszer csak kipattantak a kocsiból és amikor meglátták Ábelt odaléptek hozzá és megbilincselték. Olyan volt mintha egy akciófilmet nézne az ember. Ábel úgy láttam nem ellenkezett. Egyébként mint szomszéddal semmi gond nem volt vele”

- mondta el a Blikknek egy férfi, aki végignézte a rendőri intézkedést.

S. Ábelt, a Kúria 2015 júniusában jogerősen emberölés előkészítése miatt két és fél év letöltendő börtönre ítélte. Az akkori ítélet szerint a joghallgató 2010-ben, más iskolai lövöldözések hatására eltervezte, hogy megöl 22 embert az ELTE jogi karán, majd magával is végez.

A tervezett merényletre a férfi által írt vers volt az egyik bizonyíték. A Kúria ítéletét az Alkotmánybíróság végül semmissé tette.

Ábel azután került ismét a rács mögé, hogy 2013 augusztusában Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren egy gyorsbüfében több lövést adott le a mennyezetre. Tettéért 5 évet kapott első fokon, ám pár hónapja házi őrizetre módosították a börtönt.

A Budapestik Rendőr-főkapitányság a lap megkeresésére közölte:

Ma délutáni órákban a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a TEK műveleti egységével együttműködve Budapesten a XI. kerületben, a Bogdánfy utcában elfogtak egy 29 éves budapesti férfit.

A férfi ellen rablás előkészülete miatt indult büntetőeljárás, elszámoltatása folyamatban van.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/3839153/cc0)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Ez a genya még mindig szabadlábon van ? Az ilyeneket fel kellene akasztani ! Vagy teljesen zárt osztályon élete végéig bezárni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.