Nagy valószínűség szerint calicivírus-fertőzés áll a budakalászi idősotthonban történt megbetegedések hátterében – erről Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár beszélt egy más témában tartott sajtótájékoztatón pénteken Budapesten.

Budapest Főváros Kormányhivatala csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Szentendrei Járási Hivatal és a kormányhivatal azonnali hatállyal vizsgálatot indított a budakalászi Napvirág Idősek Otthonában, ahol a napokban három idős ember meghalt és további hét megbetegedett.

Közölték: az Országos Mentőszolgálat bejelentése nyomán a két hivatal népegészségügyi szakemberei haladéktalanul megkezdték a járványügyi és élelmezés-egészségügyi vizsgálatot a budakalászi idősotthonban észlelt hányásos, hasmenéses megbetegedések miatt. A további megbetegedések megelőzése érdekében a többi között szigorított fertőtlenítést rendeltek el.

A betegeket kórházba szállították, a székletminták, az élelmiszer- és ételminták, a tisztasági minták begyűjtése megtörtént, laboratóriumi vizsgálatuk zajlik – fűzték hozzá.

Lipterné Bierbaum Erika, az intézmény vezetője az otthon honlapján csütörtökön azt közölte, hogy a működés felügyeletét végző hatóságok által indított vizsgálatok még zajlanak, ezek befejezéséig nem kívánnak nyilatkozni.

Hozzátette: az intézmény a működése során a szakmai protokollok szerint jár el, vagyis folyamatosan fokozott figyelmet fordítanak az idősek gondozására, a korukra és betegségeikre tekintettel.

"Jelen helyzet, valamint a tisztiorvosi szolgálat által kiadott hőségriasztás ésszerű kezeléséhez szükséges valamennyi intézkedést megtettük és folyamatosan meg is tesszük. Az intézmény működése – valamennyi területen – az eseményektől függetlenül folyamatos" – fogalmazott a közleményben a vezető.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Akkor miert kellett mellebeszelni a legelso hiradasoknal? Az intezmeny vezetojenek tudnia kellett volna, hogy nem csak a 3 halaleset, de a tovabbi hirtelen es tomeges megbetegedes miatt muszaj lesz vizsgalatot inditani hivatalbol, mert ez nem egy "oregsegi halaleset volt egyidoben", hanem valami mulasztasnak kellett ezt okoznia.
Mert hulyenek es kiskorunak nezik az embereket, a kozvelemenyt.
Mert utoljara Magyarorszagon Mikes Kelemen merte vallalni a nevet az altala leirtakert...(by Hofi)
Azota pedig Magyarorszag egy kovetkezmenyek nelkuli, "megusszuk" orszag lett, gerinctelen csuszomaszokkal a fo hivatalokban...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.