Nem kell átlépni az országhatárt ahhoz, hogy az ember néhány napra a háta mögött hagyja a dübörgő fővárost, a nyomasztó mókuskereket, a fullasztó hétköznapokat: alig másfél órára olyan csodákban lehet része, amiktől kedve támad vidékre költözni. A hétvégét a Szekszárd melletti Sióagárdon töltöttem, ahonnan karnyújtásnyira megannyi békés és festői hely várt arra, hogy mélyen beszippantson. Gemenc Európa legnagyobb összefüggő ártere: a 18 ezer hektár védett területen káprázatos növény-és állatvilág, vizes és erdei élőhelyek váltják egymást, olyan különleges fajokba botlik itt az ember, mint a jégmadár, a réti sas, fekete gólya, a békászó sas, a barna kánya vagy épp a gímszarvas, amelynek bokorfüzesek, fűz-és nyárfák adják az árnyékot.

Forrás: nlcafe.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Bizony előbb az itthoni szép tájakat kellene meg ismerni. Épp tegnap láttam a Barcelonai emberek felháborodását a rengeteg turista miatt. Ilyen tömegben nem is lehet gyönyörködni a város szépségében.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.