Oszkó Péter a Mészáros-jelenségről, a magyar finanszírozási piac kettészakadásáról, politikai befolyásról, a kormányváltás esélyéről. Meg a buta három mondatos politikusokról. Interjú az mfor-on. Minapi hír volt, hogy kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó vállalkozása, az OXO-csoport és az EIF közép-kelet-európai startupokra specializálódott technológiai alapot hozott létre. Milyen érzés 50 millió eurón ülni? Természetesen erről szó sincs. Három éve építjük szisztematikusan az üzletet. Kezdetben kisebb, 30-50 millió forintos befektetésekkel foglalkoztunk, de közben láttuk, hogy a nagyobb finanszírozást igénylő vállalkozások piacán nehezebb forráshoz jutni. Jó ideje tárgyaltunk intézményi befektetőkkel, végül idén nyáron sikerült összehozni az alapot az EIF-fel együttműködve. Nekem még mindig vannak definíciós problémáim a startup-pal. Mi az, hogy startup? Egy csomó blőd projektet is ide sorolnak a szaksajtóban, amelyekről pedig messziről üvölt, hogy piacképtelenek. Mint a már...

Forrás: m.mfor.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ez nagy tévedés. Lehet. Még csak a kezdeteknél tartunk.
Sámannus
orbániában az egész ország seggre van ültetve és bambán les ki a fejéből.
nem tibi
Oxo Péter interju részlet
Mit gondol általában a Mészáros Lőrinc-jelenségről?
Ismert a véleményem és semmiben nem változott. A politikai korrupció gazdasági és morális értelemben is kikezdi a társadalmat, tönkreteszi a versenyképességet, civilizációs értelemben rombolja az ország, a nemzet érdekeit. Ha nem érdemeik és tevékenységük alapján nyernek vállalkozók vagy beruházók, ha nem képességi alapon alakul ki a gazdasági elit, hanem a politikai kapcsolatrendszerben elfoglalt helyeik alapján kap lehetőséget bárki, az generációkra behozhatatlan hátrányt jelent az országnak. Ez a politika jóvátehetetlen rombolást végez, hiszen nem csak adott pillanatban okoz pénzügyi, gazdasági károkat és csapolja meg az ország gazdasági tartalékait, hanem teljes felnövekvő generációkat oktat arra, hogy a feltétlen politikai lojalitás, a vak engedelmesség és a gerinctelenség az egyetlen módja az előremenetelnek.
Nyilván nincs olyan periódusa Magyarország modernkori történetének, amikor valamilyen mértékben ne lett volna jelen a politikai korrupció, de én nem ismerek olyan időszakot, amikor ez hivatalos, bevallott, sőt, büszkeségre számot tartó gyakorlat lett volna. 2010 előtt is volt korrupció, miniszterként én magam is több ügyben indítottam eljárást, sőt volt, hogy feljelentést is tettem ha visszáságokra bukkantam. Éppen azért, mert ez akkor még nyilvánosan elítélendő, megvetendő gyakorlat volt, ha sajnálatos módon elő is fordult. Ma ehhez képest hivatalos politika, a kormányzat által nyíltan támogatott jelenség, ahol a tisztességes verseny és döntés a kivétel, ami erősíti a szabályt. Ebből pedig nem lesz egészséges, felzárkózó társadalom, ennél nagyobb pusztítást nem lehet végezni az országban.
tudode
Egyre több szakember KONGATJA A VÉSZHARANGOT, de a társadalom CSIPKERÓZSIKA ÁLMÁT ALUSSZA!
.
Lehet, hogy mire felébred, EZ A RAKÁS SZERENCSÉTLENSÉG KORMÁNY Varga Mihály gazdasági miniszterrel együtt LETAROLJA AZ EGÉSZ ORSZÁGOT!
.
Durva ILLIBERÁLIS IZÉT álmodott meg a NEMZETMENTŐ, miközben kacérkodott a HALÁLBÜNTETÉS BEVEZETÉSÉVEL IS!
.
RémeSS FideSS!
Most már az a KÉRDÉS MEDDIG MERÉSZEL ELMENNI a ragyás bel-, és külpolitikájával???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok