Ezért a Dunántúlon több járásra is másodfokú riasztás van érvényben.

A Dunántúlon több járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a heves zivatarok miatt. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzései szerint Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megye területén lehet az éjszaka számítani olyan heves zivatarokra, amelyeket viharos szél, jégeső, intenzív esőzés kísérhet.

A tájékoztatás szerint az éjszaka első feléig a Dunántúl középső és keleti harmadán, éjfél után és hajnalban a középső országrészben és az Északi-középhegység vidékén lehet többfelé zivatar kialakulásával számolni.

Szombaton napközben zivatarnak általában csekély lesz az esélye, majd este, késő este kezdődhet a Tiszántúlon kiterjedtebb zivatartevékenység. A zivatarokat felhőszakadás, viharos (70-80 km/h-t néhol meghaladó) széllökés, itt-ott jégeső kísérheti.

Szombaton nap közben keleten is mérséklődik a meleg, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24, 29 fok között várható, de az északnyugati határvidéken ennél pár fokkal hűvösebb, a Nyírségben és a keleti határvidéken melegebb is lehet - írja az OMSZ.

Ma éjjel zivatarokkal és jégesővel jön a lehűlés

Fotó és címlapkép: OMSZ

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.