Mivel idehaza gőzerővel zajlanak az EU-pályázatokhoz kapcsolódó kifizetések, de Brüsszelbe még nem küldött ki számlacsomagot kifizetés céljából a kormány, ezért likviditáshiány lépett fel egyes uniós programoknál, így összesen 700 milliárd forintos mozgástérnövelésről döntött a kormány egy minapi határozatban. Volt már ilyen hatalmas átrendezésre példa A múlt pénteki 1500/2017. (VIII. 11.) kormányhatározat címe ("az európai uniós programok likviditási hiányának kezeléséről") világosan jelzi, hogy az itthoni gyors kifizetések és a Brüsszelből még meg nem érkező utalások miatt likviditáshiány lépett fel egyes uniós programoknál, így az idei évi költségvetési törvény egyes címsorainak felső (kiadási) korlátját átmenetileg, a pénzek beérkezéséig meg kellett nyitni felfelé. Ez nem példátlan, de mégis nagy jelentőségű, tavaly ősszel is történt már hasonló lépés. Akkor a GINOP-audit elhúzódó eredménye miatt nem jött a pénz Brüsszelből de idehaza pörgette a kifizetéseket a kormány és...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
@quadrocopter: Ez a 700 milliárdos lovetta egy kis áthidaló segítség. Érdekes, de 3000 milliárdot vár a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk ettől az utálatos állítsuk meg Brüsszelt és mindenki Soros György kottájából játszó juniótól.
lusta
Nem értem. Mit és minek kellett átrendezni? A magyar gazdaság hasít, az uniós pénzek nélkül is, sőt, akkor még jobban.
quadrocopter
Ó, hát mindössze csak ezért kellett volna megállítani Brüsszelt? Azannyát...nem jön a lé, borul minden, mert Gagyisztán jobban teljesít, Gagyisztán erős, büszke európai ország...de ha nem jön a mentőöv, akkor szarban van!
lusta
@quadrocopter: Ez a 700 milliárdos lovetta egy kis áthidaló segítség. Érdekes, de 3000 milliárdot vár a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk ettől az utálatos állítsuk meg Brüsszelt és mindenki Soros György kottájából játszó juniótól.
Equus
oszt akkor mi lesz, ha minden pályázatot felülvizsgálnak és nem küld az átkozott Brüsszel pénzt, mert ő meg ezt üzeni a magyaroknak? A zsé már a haverok zsebében van... legfeljebb kitalálják a kapuadót...
lusta
@Equus: Ötletekben a fijjugg nem hiányoznak. Ebben az apróságban is látszik a magyar gazdaság sérülékenysége. Hiába a mindent elsöprő propaganda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.