A Kitömött barbár című regénye sok ízében tagadja az autokratikus, irracionális gondolkodást: ez lehet az oka annak, hogy az író jobboldali össztűzbe került. hvg.hu A Kitömött barbár című regénye sok ízében tagadja az autokratikus, irracionális gondolkodást: ez lehet az oka annak, hogy az író jobboldali össztűzbe került. Péterfy szerinte a tényeken átsikló mai magyar valóságban az egyik legkedveltebb narratíva az, hogy a racionális gondolkodás a felvilágosodástól kezdve a tönk szélére juttatja a nemzetek, a családok, az egyház és a tekintély világát. "Értelmiségi vitákban ez akár konzervatív álláspont is lehet. De rettenetesen veszélyes, ha ez az elmeépítmény rajongó politikai hívőkhöz kerül, akik hajlamosak fenntartás nélkül beszopni mindenfajta dumát" – mondta az Aegon-díjas író a HVG hetilapnak, majd hozzáfűzte: az ő indulataik ellenőrizhetetlen láncreakciókat indíthatnak el. Úgy véli, most ismét Kádár-kor van, az ember a korabeli reflexeket alkalmazza: ugyanazzal a...

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@1magyar: Tudod, en voltam 85-ben Csap-on (Ukrajnaban), es ott borzaszto allapotok uralkodtak. Merhetetlen szegenyseg, duledezo, felig befejezett hazak, vakolatlanul, mindenhol reszeg emberek, fenyes nappal, szoval egyszeruen rettenetes volt...
Nana, hogy ODA senki se akart visszamenni, nekik Magyarorszag volt a Nyugat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@1magyar: Tudod, en voltam 85-ben Csap-on (Ukrajnaban), es ott borzaszto allapotok uralkodtak. Merhetetlen szegenyseg, duledezo, felig befejezett hazak, vakolatlanul, mindenhol reszeg emberek, fenyes nappal, szoval egyszeruen rettenetes volt...
Nana, hogy ODA senki se akart visszamenni, nekik Magyarorszag volt a Nyugat...
karma1
@1magyar: A lanyok futtatasa osszefugg a drog- es a fegyverkereskedelemmel - ezek kez a kezben jarnak. A lanyok es a kabszer termeli az ingyenpenzt a bunozoknek, abbol szereznek fegyvert, municiot.
Egy atlagpolgarnak fogalma sincs, hogy mi folyik a hatterben. (Nekem egy gyerekkori baratom sokaig a gyilkossagi csoport vezetoje volt , eppen a 80-as evekben neveztek ki erre a posztra, es o aztan meselt dolgokat. Illetve mondott, - mert az nem volt mese.
Aki a letelepedesi kotvenyeseket, magomedeket osszemossa egy valodi sziriai haborusmenekulttel, az nagyon rosszul latja a lenyeget.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/05/orbandoganputyin.jpg
Despoták egymás között.
Már nem téma, hogy uniós tagországként miért nem európai vezető politikusokkal purpárlézik a illiberális golyóálló magyar miniszterelnök, hogy az elmúlt hét évben miért csak Ulan Batorban, Bakuban, Moszkvában készültek ilyen csoportképek, miért nem Stockholmban, Berlinben, Bécsben. Ma már el sem gondolkodik a fentihez hasonló kommentekkel a virtuális teret összefosó nemzeti érzelmű hazafi, hogy a kommunistaellenes, lánglelkű szabadságharcos miért kizárólag feketeöves despotákhoz dörgölőzik, miért a Fülöp-szigeteken és Kambodzsában keressük a gazdasági fellendülés gyökereit.
Eladott Ország
@durbincs: Igen. Vegyél kettőt veled megyek.
kokopelli
@Eladott Ország: Jóváteszi azt,hogy Ő zavarta ki a keleti testvéreit!
..mea culpa,mea maxima culpa, plus anus massage...! :--)
Eladott Ország
@kokopelli: www.youtube.com/watch?v=-OqwUTc2QwQ
A csúti csüngőhasú cigány, a kaméleonba oltott páva beszéde 1989-ben, Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén. (segget csinált a szájából)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.