Húsz év helyett akár életfogytiglan tartó büntetést is kaphat P. Lászlót, hogyha eltéli a bíróság. A Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét várhatóan terrorcselekmény előkészületével is meggyanúsítják.

A Magyar Idők cikke szerint a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) pénteken folytatja a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjának kihallgatását.

Terrorcselekménnyel gyanúsíthatják meg a Teréz körúti robbantót, akár életfogytiglant is kaphat

(Fotó: Mihádák Zoltán/MTI)

P. Lászlót eddig előre kitervelten több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsították. A 24 éves férfi idén február 18-án beismerte, hogy tavaly szeptember 24-én késő este a fővárosi Teréz körút-Király utca sarkán saját készítésű, szögekkel megnövelt hatású pokolgéppel támadt egy gyalogos rendőrjárőr párosra, amelynek nőtagját életveszélyesen, férfi tagját súlyosan megsebesítette. A rendőrök nyolc hónap után, idén júniusban álltak újra szolgálatba.

P. László beismerő vallomása során részletesen beszámolt az előkészületekről, így arról is, hogy az interneten talált leírás alapján állította össze először a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amelyet ki is próbált. A tűzszerészek fel nem használt robbanóanyagot találták elfogása után a nem sokkal korábban vásárolt présházban, ahol a gyanúsított kísérletezett. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a terrorcselekmény előkészületének bizonyítását a lefoglalt robbanóanyag és további pokolgépek készítéséhez felhasználható elektronikus alkatrészek alapozhatják meg.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.