Minden diáknak fontos a diákigazolvány, amit elvileg a tanév kezdetekor nyomnak a kezükbe a suliban. Idén nem így van, mert egy liberális-Soros-vezérelt szoftver közbeszólt. A diákigazolvány-igényléseket elektronikus rendszeren keresztül küldik el az iskolák az Oktatási Hivatalba beiratkozáskor, vagyis június végén...

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Ó, ez csak a szokásos "minden jó, minden f@sza, minden működik, mint a Doxa" - vagy mégsem!
eszegfu
"Normálisan" addig nem kukázunk egy softvert, amig az uj nem müködik jól... vagyis "párhuzamosan" kellene használni. Sőt, ha már juniusban "feltöltötték" a régibe az adatokat, akkor mi lenne, ha már a tökéletesen müködő ujba egyszerüen "átemelnék" egy segédprogrammal. Ez pusztán annyiba kerülhetne, mintha egy kabátra vennék "pótgombot".
Nessy
@eszegfu: Ha nem csak idomított kiskutya szintű botcsinálta programozók maradtak volna itthon! Illetve, ha a projektvezető, rendszergazda, a haverságon, rokonságon kívűl szaktudással is rendelkezne. Ők lenyelik a milliárdokat, és a tényleges munkát kiadják egy egyszemélyes bt-nek, aztán itt az eredmény.
Már húsz évvel ezelőtt is igy csináltuk. Addig nem lehetett indítani az új programot, amig, mint felhasználó le nem teszteltem. Aztán amikor a hónap végén lezártam az OEP jelentést, akkor indulhatott az új program. Igy is akadt néha gond, de azt éjszaka megoldottuk.
eszegfu
@Nessy: Én inkább arra hajlok, hogy ezt a projektet is valami "haver" nyerte el...szaktudás meg semmi. Igazad van: régen is igy csináltuk, sőt én --- gondolom sokan mások is -- ma is igy csinálom. Ehhez nem is ész kell, hanem pusztán körültekintő óvatosság. Hamarosan a recepteket is elektronikusan állitják ki (talán ez év nov. 1-től), ahhoz, hogy a beteg elérje a gyógyszereit, meg az orvos is el tudjon "számolni", bizony profi módon kell megcsinálni a programot. Egy ismerős háziorvosnak 1 napjába (!!) került az átállás és már ezzel dolgozik. Azt gondolom, hogy a diákigazolványok kiadása legalább annyi embert érint, mint amennyi beteget az uj recept felirása.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.