A Dózsa György úti, két halálos áldozatot követelő baleset ügyében gyanúsított M. Richárd a történtek idején ugyan már nem állt drog hatása alatt, de vizeletében kokain nyomait mutatták ki, melyet a baleset előtt 2-3 nappal fogyaszthatott.

Az ügyben az Átlátszó kereste meg a rendőrséget, de érdeklődésükre még azt sem árulták el, hogy M. Richárdnál tartottak-e házkutatást a kábítószerrel kapcsolatban.

Nem tudni, nyomoznak-e a Dózsa György úti gázoló kábítószerügyében

(Fotó: Mohai Balázs/MTI)

A lap úgy tudja, hogy az igazságügyi orvosszakértői vélemény megállapításai miatt nem lett a közúti baleset okozásából minősített eset. Így pedig az elkövető végül egy viszonylag enyhe büntetést kaphat.

Pedig a kábítószer jelenléte miatt indokolt lépés lehetett egy házkutatás is annak kiderítésére, hogy az ámokfutó otthonában is tart-e kokaint.

Teplán Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori rablási, majd kábítószer-bűnözés elleni nyomozója az Átlátszónak azt mondta, hogy a terjesztői hálózatok felderítése érdekében azt is ki kellene nyomozni, hogy M. Richárd kitől szerezte a kokaint.

Ezt nehezíti, hogy „a gyanúsítottnak nincs igazmondási kötelessége úgy, mint a tanúnak, és nem kell a dílerét elárulnia”.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Úgy tűnik, hogy a veréb már "ürge" azaz beverték (beszervezték!) túlságosan sok a kedvezménye!
karma1
Beszaras! Mindig tanul az ember! Szoval, ha engem tanukent ideznek be, nekem az igazat kell mondanom, ellenkezo esetben buncselekmenyt kovetek el, es nem leszek kulonb, mint a gyanusitott, aki azt mond, amit akar, rejtegetve a sajat bunosseget!

Lehidalok!
Nalunk most gondolkodnak azon, hogyha valakire rabizonyithato a bunossege egyertelmuen, akkor a szabadsagvesztesenek az idejere csokkentsek a szemelyi jogait, vagyis ne fordulhasson elo az, mint a norveg tomeggyilkos eseteben, aki pert nyert, mert ugy erezte, hogy tulsagosan szigoruan tartjak a bortonben. A hulye norvegek meg fizetnek egy kalap penzt annak a szemetladanak, aki 72 fiatalt megolt.
dr. prédikátor
Oszt mé is nyomoznának egy izomagyú fityfasz birka ellen???
mackoka46
Biztos fidesz tróger az úr a törvények és az állampolgárok felett áll.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.