A hűvösebb, kora őszi napok után hétvégére felmelegedés jön, átmenetileg visszaköszön a nyár.

Sikerült visszasírni a nyarat: a hétvégén ismét beköszönt

(Fotó: Pixabay, CC0)

Ha nem is tartósan, de pár nap erejéig visszaköszön a nyárias idő, hétvégén ugyanis egy hidegfront előtt déli, délnyugati áramlással meleg légtömegek érkeznek hazánkba.

Péntekig még változékony, többfelé szeles lesz időjárásunk. A gyakran megnövekvő felhőzetből szerda délutántól nyugat, északnyugat felől szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, csütörtökön pedig elsősorban délnyugaton eshet, ekkor északon, északkeleten lesz több napsütés. A szerdai átmeneti melegebb időt követően csütörtökre ismét visszaesik a hőmérséklet, mindössze 16-24 fok várható délután, a leghűvösebb délnyugaton ígérkezik.

Pénteken eleinte még délen eshet. Napközben aztán egyre inkább felszakadozik a felhőzet, a napsütés veszi át a főszerepet. Délire, délnyugatira forduló áramlással melegedés kezdődik, ezen a napon még 20-25, szombaton a viszonylag hűvös hajnal után már 24-29 fokra van kilátás a délutáni órákban. Ekkor a déli, délnyugati szél is sokfelé feltámad, nyugaton, északnyugaton erős, viharos lökések is lehetnek.

Vasárnap is sokfelé élénk, északnyugaton erős lesz a déli, délnyugati irányú légmozgás. Marad a meleg, nyári idő, az Alföldön akár a 30 fokot is mérhetünk délután, de a nyugaton egy hidegfront hatására már több lehet a gomolyfelhő, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, és a csúcshőmérséklet is 25 fok közelében maradhat.

Ez a hidegfront a jövő hét elején vonulhat át fölöttünk – írja az Időkép. 

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.