Az Egészségügyi Világszervezet európai regionális igazgatója szerint fontos lenne az egyenlő hozzáférés az egészségügyi szolgáltatásokhoz.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
OK, de mit tegyunk, ha a patkanyok elobb ernek a korterembe?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@1magyar: Olyan kemeny idoszakon mentem keresztul, amin MINDENKINEK keresztul kell menni: a papirmunka, a nyelvtanulas, munkavallalas, lakaslehetoseg megoldasa, es meg millio apro dolog.
Csak emlekeztetlek: egesz Uj-Zelandon kevesebb, mint 2 000 magyar el, segitseget sehonnan sem varhattam.
En Magyarorszagrol jottem, de a kollegaim a legkulonbozobb helyekrol, Argentinatol kezdve Fidji , Fulop-szigetek , Malaysia, Sri Lanka, Sziria, Chile, Peru, EAk.
Azt is emlitettem neked, hogy a patikusunk sziriai, a fogorvosnom is. A korzeti orvosom etiopiai, az elotte levo haziorvosom del-afrikai feher ferfi volt, a felesege szinten orvos volt, ok sajnos elmentek Wellingtonba praktizalni - kiveteles emberek voltak.
A lanyom egyik fonokasszonya samoa-i, a masikuk egy tunderi roman holgy.
Veluk elunk, a hajunk szala nem gorbul meg. DE itt MINDENKIT EMBERNEK TEKINTENEK! Nincsenek gettok, elzarasok, onkenyeskedo rendorok.
Ezeket a dolgokat mar vagy szazadszor irom le neked, teljesen kiszorod ezt az infot a fejedbol, mert nem acsarkodunk egymasra, nem talalod meg benne a hiranyagot, amit orban nyomat mindenkinek otthon a sajat mediajan keresztul.
Nagyon sajnalom, hogy rettegsz, de en nem vagyok hajlando a rettegesedet atvenni, mert 17 eve nap mint nap homlokegyenest mast latok.
Mas. 2 het mulva itt miniszterelnok valasztas lesz: a jelenlegi partot tamogatom, mert 9 eve pompasan vezetik az orszagot. (Egyebkent kb. a fidesznek felelnek meg a nezeteiket illetoen). A jelenlegi miniszterelnok egy jo fej hapsi, o volt a penzugyminiszter 7 even at, masodik eve o a ME. A legnagyobb ellenfele a munkaspart (kb az mszp), es a TV vitaban a csaj megigerte, hogy 100 000 ! lakast fog o felepiteni a kovetkezo 5 evben. Mire az ME megkerdezte, 1/ mibol? 2/ Ki fogja felepiteni ezt a rengeteg hazat, mert nincs extra munkaeronk. Ha nem fogunk behivni 100 000 menekultet a kovetkezo evekben, akkor nem lesz, aki felepitse ezeket az allami kezelesu hazakat! O belatja, hogy maskepp nem megy.
1magyar
@karma1: Ez nagyszerű! mérkellnek megírhatnátok ezen problémátokat és odaküldené a migriket. Megköszönnénk.
Mert tudnánk mi is gyerekeket szülni ha megfelelő lenne a körülmény, biztosak lehetnének a szülők, hogy semmilyen helyzetben nem nélkülözne a gyerek. Csak a mi polgárainknak nem adnak lakást és segélyeket, hogy ne nélkülözzenek. Nincs anyagi biztonság.
Lenne gyerek,munkaerő itt is ha létbiztonság lenne.
karma1
@1magyar: Koszonjuk szepen, hozzank egyenesen jonnek, nem kell kernunk senkitol sem! Tudod, egy egesz szigetet nem is lehetne korulkeriteni...:o)))@
NINCS SEGELY! Legalabbis Uj-Zelandon. Egy papirt ala kellett irnom a legelejen, hogy nem kerek az allamtol semmilyen segelyt. Ajanlanak munkat, amit ha elvallalsz, van tisztesseges kereseted, amibol meg tudsz elni.
Te dolgozol? Ha igen, akkor mennyiert? Mert itt a minimalber (amiert en is dolgoztam szupermarket penztaroskent, napi 8 orat, allva, tulorapenz az alapfizetessel fizetne, nincs vasarnapi es delutani potdij , szoval az en oraberem ket eve 14.75 dollar volt, kb. 200 forinttal lehet megszorozni, es annak a 80 %-at kapom kezhez. A levonas a 15 %-os ado, TB es nyugdijjarulekra megy. Fizetes hetente kedd reggel a bankszamlamon, nagy unnepek elott 3 nappal korabban, hogy en is tudjak vasarolni.)
A lakast senki nem adja, azt heti lakberrel kell berelni.Tomegkozlekedes errefele nincs, mindenkinek kell, hogy kocsija legyen. Minden csaladban minimum 1 auto van. A gyerekeket 18 eves korukig ingyenes iskolabuszok viszik iskolaba reggel-delutan.
MINDENT magamnak kellett megoldanom. NINCS letbiztonsag, ha nem mesz el dolgozni.
karma1
@1magyar: Akkor kapok rokkant nyugdijat. ez a minimalbernek a 80 %-a. es kapok egy olyan kartyat, amire olcsobb az orvoslatogatas - mert valamennyit akkor is kell fizetni, ha lerokkanunk -, vagy a nagyobb varosokban, ahol van tomegkozlekedes, akkor erre a kartyara ingyen lehet utazni, uzemanyagot olcsobban lehet venni, gyogyszert, gyogyeszkozoket szinten.
Ha baleset miatt rokkanok le - mindegy, hogy otthon a haztartasban, vagy az utcan, vagy munkahelyen - akkor fizetik az ingyenes korhazi ellatast, muteteket (ami a balesettel kapcsolatos), a nagyon draga vizsgalatokra csak 20-30 dollart kell fizetni (egy MRI vizsgalat 940 dollar, = 188 ezer forint ), es ha a sajat autommal megyek gyogykezelesre, akkor kilometerre kapok teritest...
1magyar
@karma1: Ez így normális. Ez kellene itthon is, uniós szintre hozni mindent.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.