A Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányhatározat szerint az úgynevezett Seuso-kincs, amely "az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete" magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Figyeljünk a szövegre

ebből egyértelmű, hogy ez csak a jéghegy csúcsa

A tegnapi közlönyben megjelent hír szerint egy „kormányhatározat szerint az úgynevezett Seuso-kincs, magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.”.
A határozat kimondja, hogy „A tároló vitrinek beszerzésére, a szükséges restaurálási munkák elvégzésére, a vándorkiállítás teljes körű megtervezésére 300 millió forintot biztosítanak az idei költségvetésben”.
Továbbá „A Seuso-kincs szállításáról, annak útvonalának biztosításáról a Magyar Nemzeti Bank bevonásával a rendőrség gondoskodik ” és „az általános és középfokú iskolák, … tanulói kísérővel az iskola által szervezett csoportos utazás keretében - akár szombaton is - díjmentes vasúti utazás igénybevételével látogathassák meg a Seuso-kincs vándorkiállítás magyarországi bemutatásának helyszíneit.”.
Ergo a 300 milla nem tartalmazza csak a felmerülő költségek igen szűk részét. Lehet csak a rosszindulat teszi, de nekem nagyon Habony életút ízűre sikeredett kulcsszavakkal! =))
CsipkeRózsa
Miért kell ezt a kincset vándorlással bemutatni, aki akarja menjen el a tárgyak állandó kiállító helyére, ha lesz olyan. Ráadásul, még a biztonságiak kifizetése, az ingyen utazási lehetőség, és amit még lenyúlnak több szinten.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.