Visszalépett az MSZP miniszterelnök-jelöltje, Botka László. A szegedi polgármester levelében azt írta a sajtónak, az MSZP-n belül a Fidesz emberei ellehetetlenítették a munkát.

Botka saját felelősségét is hangsúlyozza: nem volt képes összehozni egy kellő erejű ellenzéki összefogást, de mint írja, ez nem csak rajta múlt:

"Én ennek a rezsimnek a leváltására érkeztem, ezért vállaltam el a miniszterelnök-jelöltséget. Sajnos mások, jelentős ellenzéki és – számomra különösen fájdalmasan – szocialista erők nem leváltani akarják a NER-t, hanem együtt élni vele".

Közölte azt is, hogy vele együtt Kerényi György és Ruff Bálint beadják ma felmondásukat.

"A Fidesz néhány ügynökének azonnali média-megjelenése mellett a héten az LMP és a DK is kimondta, hogy külön listát állít. Külön indulásukkal a demokratikus oldal további szétforgácsolódását érik csak el, és azt, hogy az Orbán leváltását kívánó tömegek otthon maradjanak a választás napján, vagy a Jobbikot erősítsék majd szavazatukkal" – áll a polgármester beszédében. Szerinte az ellenzéki pártok nem akarnak nyerni jövőre, céljuk csupán, hogy ellenzéki székeket szerezzenek a parlamentben. Történelmi bűn ez Botka szerint.

"Azt sem tudtam, hogy a politikai maffia mennyire behálózta a demokratikus ellenzéket, benne sajnos a saját pártomat is. Hiába a kongresszusi küldöttek elsöprő támogatása, hiába a baloldali szimpatizánsok reménykedése, az elmúlt négy hónap a szövetségi politikámat a párton belülről, de a nyilvánosságban érő támadásokkal telt. A választáson legyőzendő ellenféllel kellett harcolni a pártomon belül is"

- tette nyilvánvalóvá Botka, hogy a Fidesz megjelent a szocialisták köreiben és akadályozta a szövetségi politika végrehajtását. Jelöltként Botka korábban egyértelműen Molnár Zsoltot nevezte meg az egyik "árulóként". A lemondott jelölt azt is írja, hogy képes volt "alulértékelni a Fidesz aljasságát", és elismeri, hogy terve teljesen megbukott.

(444)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Igaza van itt egy maffia veri keresztbe a pártok vezetőinek szándékait. A média nem a pártok véleményét, hanem a médiatulajdonosok érdekeit szolgálják.
Van egy másik ilyen manipulációs eszköz, ez pedig a közvéleménykutyulás. Ez az érdekcsoport, még véletlenül sem politikai, hanem gazdasági, vagy maffia érdekeket szolgálnak.
Eriksson
A saját bénaságát, lehetetlenségét figyelmen kívül hagyva, jó szokás szerint másokra keni a lekvárt, s egyúttal még a vizes lepedőt is rájuk húzza.
Kimutatta valódi énjét, gerinctelenségét. Ki akarna ilyen miniszterelnököt? Jobb is, ha hazakotródik Szegedre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.