A halasi kórház vezetői is igencsak meglepődtek, amikor egyik volt betegük, Wellmann Dieter – akit a kiskunhalasi kórházban műtöttek korábban – azzal kereste meg őket, hogy két kamionra való kórházi felszerelést hozna Kiskunhalasra Regensburg­ból – írja a baon.hu.

Az ottani kórház leszerelt, de még nagyon jó állapotban lévő eszközeit, sok esetben vadonatúj felszereléseit gyűjtötték össze és hozták el Kiskunhalasra.

Száz darab több­funkciós kórházi ágy, matracok, éjjeliszekrények, kerekes székek, új nővér- és orvosi ruhák érkeztek

– sorolta Lengyel János, a halasi kórház orvos-­igazgatója.

Nyitókép (illusztráció): pixabay.com cco

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Equus1: A NAV és a NÉBIH csak a fidesz oligarchák útjába álló ellenfelekkel tud leszámolni. Ők csak a politikai hatalom öklei, pártkatonái, oda sújt ahova köll.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
emerencia
@kokopelli: Jani bácsi idejében nekem még háromévente sem volt szabad kimennem nyugatra pedig nagyon vágytam kicsit szétnézni a szabad világban (A seregben voltam műszerjavító technikus.) Nem kerestünk jól de kemény spórolással hitelre összejött egy saját tulajdonú kislakás. Itthon ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az embernek legyen egy picike vélt vagy valós biztonságérzete. Egy normál átlagember szerencse vagy kapcsolatok (protekció) révén úszhatta meg a rendszerváltás utáni munkanélküliséget a mi vidékünkön. Nekem nem jött össze, több százunkat több évtizedes munka után is végkielégítés nélkül löktek ki a seregből '91-ben. Keserves volt a munkanélküli időszak. Szerencsére a szüleim tudtak annyit segíteni étellel, fűtéssel, hogy átvészelhessem valahogy azokat az éveket de az orbáni illiberális rendszer még öregen is büntet érte. Pedig egyáltalán nem önszántamból hagytam ki azt az időszakot. Az a szerencsém, hogy egészséges géneket örököltem és eddigi életemben nem voltam gyógyíthatatlan beteg. Nagyon sok ember betegedett bele tartósan vagy örökre az egzisztenciáját érintő gyakori stresszbe és szokott rá klf. káros szenvedélyekre. Igazad van abban, hogy szerencse is kell az élethez de az önmagában csak akkor ér valamit, ha megpróbáljuk reálisan, pánik nélkül szemlélni a körülöttünk lévő világot és nem belesüllyedni abba, hogy tehetetlenek vagyunk a rossz történések ellen. Jól tetted, hogy anno megléptél mert itthon a kilátástalanság miatt könnyen elkapja az embereket a depresszió, az agresszió és a gyűlölködés. A jó hír az, hogy a hétköznapi emberek közül egyre többünknek tele a hócipője ezzel az egésszel, szeretnénk már végre könnyebben, derűsebben és a jövőre nézve tervezhetően élni. Hiszek benne, hogy előbb utóbb sikerülni fog. :-)
papa.49
@emerencia: Kívánom neked, hogy úgy legyen...
emerencia
@papa.49: Ami a személyes kilátásaimat illeti azok nagyon rosszak de a felsőbb és kivételezett réteget leszámítva nektek, nyugdíjasoknak sem sem jobb az életetek. A siker inkább az utánunk lévő generáció számára esélyes. Ők még számíthatnak arra, hogy egy emberibb kormány alatt itthon vagy valami fejlettebb országban külföldön normálisabb öregségük lesz. Rajtatok és a hozzám hasonlókon pedig már csak a csoda segíthet. Egyetlen dologgal tudunk ennek a gonosz hatalomnak az orrára koppintani. Azzal, hogy történjen bármi, dafke sokáig fogunk élni és megnyilvánulni. Mert az öregkor a legtöbb embernél nem egyenlő a hülyeséggel! :-)))))))
kokopelli
@emerencia:(22:44)
Nekem marha jó melóm volt egy tervezőintézetben,ahol németül kellett tanulnom
az NDK-s műszaki kapcsolat miatt (konzultációk,tervek,utazások...stb) de az egész
(úgy hívják errefelé ,hogy "vízfej" organizáció) szoc. felépítés miatt tele lett a hóci-
pőm!Volt nekem csoport- ,szakosztály- ,osztály-,főosztályvezetőm,létesítményvezetőm,
stb..stb,és a kiírt prémiumokat ami a plebsnek járt,azt a gépírónőkkel,a müsz.rajzolók-
kal,a kölségvetéskészítőkkel és a "stb"-kel kellet még megosztani,ami 25-30%-át tette
ki az egész összegnek!Az "munka melletti dipl.szerzésem vállalati költségét" visszafizet-
tem,amikor egy más céghez mentem és mielőtt átléptem a kapitalistákhoz! Belefáradtam
a napi felesleges harcba! Ennyi volt az egész!Az USÁ-ba is mehettem volna a nagybácsi-
hoz,mivel ő felkeresett bennünket Pesten, (a németektől 1946-ban kihajózott),de csak ké-
sőbb tároztam el magam!Itt is kért ahol most lakom,hogy menjek át,de jó melóm volt ,ergo
maradtam közelebb a családhoz,de valahogy mégis bizonytalanra! Nem tudtam,hogy jön
a '89!Mázli kell az élethez,de nem szabad kikényszeríteni! ;--) ..jön az magától! ;--)
emerencia
@kokopelli: Nos, én kikényszerítettem a szerencsét. Nagyon ritkán veszek lottót de a múlthéten megtettem. Mindig csak öt számot húzok be ilyenkor joker nélkül mert nekem is az a véleményem, hogy a szerencse így is megtalál, ha akar. Behúztam az 1-est és a 90-est is és kihúzták. (A többi három számot sajnos nem.) 1400 forintot nyertem! Ezen a héten is fogok venni ugyanígy egyetlen lottót mert az ötös kb. egy milliárdot fog fizetni. Ez sem jönne rosszul de én már azzal is megelégednék, ha megnyerném azt a kb. 300 millió forintot ami ahhoz kellene, hogy biztosítsam magamat öreg koromra és megszabaduljak a mostani munkahelyemtől úgy, hogy ne kelljen egy másik, másként rossz céghez kényszerből elmennem dolgozni. :-))))))))
kokopelli
@emerencia: A melós biográfiám utolsó négy évét Pesten töltöttem (bejelentve
hivatalosan) és a lelépés előtti számaimat játszottam,aminek egy töredékét most is
játszom,mert itt 6 szám 49-ből ! (..az uccsó kettő nem megy)! Úgy hívják erre felé,
hogy "az optimisták heti adója" ! (az apóstól hallottam) ;--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.