A múlt héten kezdődött ülés utolsó napja a kérdéseké és azonnali kérdéseké a Parlamentben, a kormánynak több mint 20 kérdést tesznek fel a képviselők. Lesz szó az 1-es villamos meghosszabbításáról, de a diplomás bérminimumról is.

Az előző héten kezdődött ülés utolsó napja 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit másfél órában kérdések, további egy órában pedig azonnali kérdések követnek.

Több mint 20 kérdésre várnak választ a kormánytól a kedden véget érő ülésen

A parlament honlapján elérhető információk alapján a kormánypárti padsorokból a fideszes Gyopáros Alpár arra vár választ a Miniszterelnökséget vezető minisztertől, hogy az Európai Bizottság mikor indít saját maga ellen kötelezettségszegési eljárást.

Ellenzéki oldalról a szocialista Kiss László azt kérdezi a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy milyen okból marad el az 1-es villamos meghosszabbítása.

A Jobbik nevében Hegedűs Lorántné a nemzetgazdasági miniszterhez fordulva kér tájékoztatást arról, támogatja-e a kormány a diplomás bérminimum bevezetését, az LMP-s Demeter Márta külgazdasági és külügyminiszternek szánt kérdésének címe pedig "Hogyan varázsolja el a közpénzt az Eximbank?".

A Ház ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

(MTI)

(Címlapi kép, fotó: pixabay.com CCO)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Azért az sem legyen ám mindegy,hogy az a diplomás mit dolgozik. Van az országban legalább 500.000 olyan diplomás ali a munka fogalmmát sem ismeri. Viszont vannak olyan emberek sokkal többen,akik a belüket kidolgozzák az alig fizetésért. Különben is ez már a szocik idejében is téma volt és úgy emlékszem el is fogadták. A fiam épp ezért nem talált munkát több mint egy évig, mert a diplomájával nem kapott munkát, viszont máshová meg nem akarták felvenni,pont a diplomás béralap miatt. Az a törvény megszünt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.