Az országgyűlés úgy határozott, hogy eltörlik a kötelező kéményseprést a családi házak esetében, a jövőben mindenki a maga kedve szerint kérheti ezt. A szakszervezet szerint ez életveszélyes.

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató. A képviselők 119 igen szavazattal, 34 nem ellenében és 23 tartózkodás mellett fogadták el a belügyminiszter ezt tartalmazó törvénymódosító csomagjának egyszerű többséget igénylő rendelékezéseit – olvasható az MTI hírében.

Eltörlik a kötelező kéményseprést

Fotó: pixabay.com CCO

Az elfogadott javaslat indoklása szerint a jelenlegi szabályok évenkénti, illetve kétévenkénti kéményellenőrzés lehetővé tételére kötelezték a családi házakban lakókat, ami adminisztrációs és időbeli terhet jelentett számukra. A jövőben azonban a tulajdonosok szükség szerint maguk rendelhetik meg az ellenőrzést és tisztítást egy általuk választott időpontra, így nem függnek a szolgáltató munkavégzési rendjétől – áll az MTI hírében.

Az Index cikke szerint a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestülete nagyon nem örül a hírnek, szerintük ez ugyanis életveszélyes, a terv miatt már korábban is Pintér Sándor belügyminiszter lemondását követelték. 

A szakszervezet úgy látja, az állam életveszélyesen kevés emberrel látja el a kéményseprési szolgálatot, tavaly állításuk szerint 600 településen nem járt kéményseprő. Mivel a magyar hatóságok nem válaszoltak aggályaikra, már a pápát kérték meg, hogy imádkozzon azokért, akik a kéményseprők hiánya miatt halnak meg.

(MTI, Index)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemfideszes
@division: Egyébiránt ha még nem tűnt volna fel, ebben az országban semmi sem történik, történhet a csuti patkány tudta és jóváhagyása nélkül. Sőt, nem csak a kormány vagy a párt emberei, de az állami fenntartású intézmények vezetői, alkalmazottjai sem nyilatkozhatnak addig, amíg a párközpontból meg nem kapják az aktuális habony leiratot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemfideszes
@division: "Akinek nincs kéménye annak NEM KELL FIZETNIE!"
1. se előtte se után nem hangzik el részedről, hogy csak a lakosságról beszélsz.
2. nem kémény után fizet az akinek fizetnie kell
3. mintha a múltkor arról susogtál volna, hogy neked a fidesz nem tett semmi rosszat. Ezek szerint mint cégvezető, a sok más plusz teher mellett, örömmel fizeted a korábbi pár ezer forint helyett a több tízezret is... vagy "ügyeskedés" okán nem vagy érintett...
division
@nemfideszes: Van miből, így nem foglalkoztam vele:-)
eszegfu
@maci0427: 8:03 Ez most komoly? Mármint, hogy a kéményes gázkazánoknál nincs szükség a kémények "vizsgálásához". Én ugy tudtam, hogy a gáznak is van égésterméke, ami lerakódhat a kéményben. Egyébként nálunk a településen csak ellenőrizték a kéményeket (nekem még a bekötés nélküli, használaton kivüli kéményt is!), kéménykotrást, tisztitást soha sem csináltak.
nemfideszes
@division: De hogy nem tisztességes munkából az tuti. Ugyanis azok az emberek akik tisztességes munkából, tudással és szorgalommal, lettek azok akik, azok nem csak magasabb IQ-val de nagyobb empátiával (gyengébbeknek EQ-val) is viseltetnek mások iránt, ami veled kapcsolatban még véletlenül sem mondható el.
division
@nemfideszes: Te már csak tudod. Nem írom le itt mit is csinálok, de szívesen megmutatom egyszer.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok