Újabb, ezúttal ötnapos ülésszak kezdődik hétfőn a Parlamentben, Németh Szilárd rezsibiztos kérdése mellett az ellenzék is faggatózni fog a hallgatói juttatások, a tömeges kilakoltatások, a paksi atomerőmű késése és más témákban.

A képviselők hétfőn két órában intézhetnek interpellációkat a kormányhoz az Országgyűlésben.

A parlament 13 órától kezd bele aktuális, ötnapos ülésébe.

Az ülésnap ezúttal is napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, az interpellációkra ezúttal is két óra áll rendelkezésre. A Ház honlapján elérhető információk alapján a fideszes Németh Szilárd ekkor arról kérdezi a külgazdasági és külügyminisztert, hogyan kell a magyar diplomatáknak megvédeniük Magyarországot.Németh Szilárd arról kérdez a Parlamentben, hogy miképp védik a magyar diplomaták az országot

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor

Az ellenzéki padsorokból a szocialista Teleki László arra vár választ az emberi erőforrások miniszterétől, hogy "miért nem tesz valamit a kormány a közelgő tömeges kilakoltatások ellen".

A Jobbiktól Farkas Gergely szintén Balog Zoltánhoz címzett interpellációjában azt kérdezi, a kabinet miért nem emelte eddig egyszer sem a hallgatói ösztöndíjakat, az LMP-s Sallai R. Benedek a paksi bővítésért felelős tárca nélküli minisztert kérdezi arról, hogy "ki fizeti a paksi késést".

Az Országgyűlés kilenc javaslatról szavazhat, szerdán a jegybank tavalyi beszámolóját, csütörtökön pedig a 2016-os zárszámadást tárgyalja. A most kezdődő ülés október 24-én, kedden kérdésekkel és azonnali kérdésekkel ér véget.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Derzsi Elekes Andor)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@RonaGyuri: Akkor miert van sziszi elott "Budapest SZEKELY" es (gondolom) a szekely zaszlo??? Mi a lof@sz koze van a magyar Parlamentnek szekelyfoldhoz, Erdelyhez???
A masik: az LMP-nek nem azert kene felelossegre vonni ezeket a tetveket, hogy miert kesik a Paks2 beruhazas, hanem NAPONTA KERDEZNI TOLUK, hogy minek alapjan es mennyiert akarjak ezt felepiteni, es egyaltalan, MIERT AKARJAK FELEPITENI, MIERT NEM ENGEDNEK ERROL NEPSZAVAZAST?
Nem mas az lmp, csak egy szar "alakerdezo" ... Persze ehhez a mocskos kerdeshez sem Hadhazy, sem Bertalan-Berni nem adja a nevet...:o((((
Szinjatek az egesz, - vagy inkabb cirkusz, bohocokkal...:o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sámannus
@kokopelli: Abban mindig több lehetőség van, de nálunk visszájára fordul.
tudode
Röhej!!
.
Kibekkeltem, meghallgattam Németh Szilárd kezébe adott felolvasni valót. Nem jól tippeltem korábbi hozzászólásomban.
.
Ami azt illeti kérdés az, hogy a DIPLOMATÁKNAK mi dolga van a TÖRTÉNELEM KUKÁJÁBA került SzDSz-el, Demszkyvel, Sorossal, az emútnyocévvel, Magyar Bálinttal, Simicskával.
Ezek ha AZOK az igazságügy hatáskörébe tartozna, ha tartozna.
.
Te jó ég! Szerinte rendet raktak a külügyben!
Ide süllyedt az ORSZÁG HÁZA!!!
kokopelli
@Sámannus: gondoltam is!Én igénybe vettem egyszer a szolgáltatását egy
ilyen consulnak,amivel az egész melót levette a vállamról,amit valószínűleg
az útvesztőben nem nagyon tudtunk volna elintézni a két ország közötti mér-
hetetlen távolság miatt!...le a kalappal,mert ha nem akkor lerepül! ;--)
quadrocopter
Hájtaréjt nem kérdezni kell, hanem szétrugdosni a buta fejét!
nezelodo
Gondolom a kezébe adták a választ és ahhoz sikerült neki kifarigcsálni az okos kérdést. Olyan ez, mint a fociban a bunda.
csipetke
Ha már a fidesz ragaszkodik sziszihez,nem bír tőle megválni,legalább eltennék valami olyan helyre,ahol nem kell nyilvánosság előtt hülyeségeket mondania.Ráadásul még ránézésre is 5 év Baracska,bár arról nem tehet,hogy ilyen fizimiskát dobott neki a gép...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok