Valami nagyon megváltozott, a cégek nem titkolják, mennyiért keresnek alkalmazottakat.

A magyar vállalati kultúrának része a fizetések titkolása. Egyszerűen így szocializálódtunk, természetesnek vesszük, hogy egyenlő munkáért nem jár egyenlő bér – írja a pénzcentrum.hu.

Harc a munkavállalóért: nem titok többé az elérhető fizetés

Megfigyelhető azonban egy olyan tendencia, hogy egyre több cég nyíltan vállalja, hogy mennyit kínál a leendő dolgozóinak. A BKV villamosain, és buszain hónapok óta láthatók álláshirdetések a pontos fizetéssel.

A McDonald’s egyik üzlete a teljes ablakára álláshirdetést húzott, amin a kezdő bér és minden egyéb juttatás is látható. A Burger King pedig szinte az egész bértábláját kitette a pultba. De az év során az is kiderült, hogy melyik élelmiszerlánc, mennyit ad a dolgozóinak, például az Aldi, a Tesco, vagy az Auchan.

Valóban történt egy változás, nem csak a multik és a nagy cégek, hanem sok termelővállalat is beleírja a hirdetésébe, hogy mekkora bért kínál. Ez egyre fontosabb, hogy be tudja a cég csábítani a munkavállalókat, és a fizetés jó eszköz hozzá. A konkrétumok egyre vonzóbbak, nincs zsákbamacska a hirdetésben, ráadásul felesleges köröktől szabadul meg a munkáltató és a munkavállaló is, ha nyíltak közli a bért

- mondta Csikós-Nagy Katalin, a HR Evolution fluktuációkezelés-szakértője.

(pénzcentrum.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Ez így a tökéletes mindig is így kellett volna! A másik röhejes dolog még a motivációs levél, amely szintén a munkavállók kizsákmányolását, megalázását jelenti.Megköveteli a seggnyalást.
Elvégre piacgazdaság van, ez a munka ennyit fizet, elvállalom, megéri, nem éri meg.
KisGenyo2
Nos, munkaerőPIAC(!!!), ugye! Piac = Kereslet-kínálat-(ÁR!!!)
Inkább azon kellett volna csodálkozni eddig, hogy bármilyen más piaccal ellentétben ez nem így ment...
cikicakk55
Na azért csak óvatosan ezzel a jó hírrel. A szomszédunk 3 hete ment el dolgozni,mert a hírdetésben több fizetést ígértek mint ahol addig dolgozott. Szép és jó volt minden, még a második héttől egyre gyakrabban lett a 8 órás munkaidőből 10 majd 12 óra,amit nem kifizetnek,hanem lecsúsztathatják,de nem akkor mikor Ő akarja. Ráadásul Ő szakmunkás,több mint 20 éves gyakorlattal és egy 24 éves 0 gyakorlattal rendelkező az iskolapadból beesett suttyó a főnöke és olyan dolgokat akar vele megcsináltatni ami később életveszélyes helyzetet okozhat vagy olyan dolgot,ami egy rajzon jól mutat, csak éppen lwhetetlenség kivitelezni. 3 gyereket nevel, a felesége szinte mozgásképtelen. Csak a pénz miatt váltott, mert 50.000 ft többletet jelentett volna havonta. Ja! A beígért kaffetériát sem kapták még meg, ráadásul ha szólni mer,hogy amit akar a suhanc főnöke az hosszú távon majd emberéletet is követelhet,akkor elküldi udvart takarítani,azért meg csak az alapbér jár.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.