Lőrincy György a Budapesti Operettszínház igazgatója azt mondja, büntetőjogi felelőssége tudatában jelenti ki, hogy nem tudott róla, hogy bántalmazások zajlottak Kerényi Miklós Gábor próbáin, akit azóta felmentett.

„Nem lepődöm meg, ha nem hiszed el, mert valószínűleg én sem hinném el hasonló helyzetben.” – mondta a Fidelio számára interjút készítő Csáki Juditnak a direktor.

Az Operettszínház igazgatója maga sem érti, de nem tudott arról, mit művel Kerényi

(Fotó: YouTube/TV2Magyarország)

Több mint húszéves munkakapcsolat és barátság fűzte Kerényi Miklós Gáborhoz és hogy ennek ellenére sem értesült a történtekről, azt a maga hibájának is tartja.

A riporteri felvetésre, miszerint az egész szakmában beszéltek a témáról, azt mondta Lőrincy, hogy azt is beszélték, hogy anno elítélték pedofíliáért, mégis ötször kapott azóta erkölcsi bizonyítványt.

„Pletykákkal és sztorikkal teli van ez a szakma. Ráadásul előbb-utóbb az ember saját magáról is hall vissza szóbeszédeket, amikről tudván tudja, hogy nem igaz, hiszen róla van szó. Ezért másokról sem hiszi el. Ez a lélektani logika működik ebben.”

A felvetésre, miszerint látta-e Kerényit ordítani, színészeket megalázni, tűrhetetlenül viselkedni, azt válaszolja, hogy igen és veszekedtek is emiatt, viszont:

„megmondom őszintén, azt látom, hogy szakmaszerte ennek más a megítélése. Az eredmény felől szokták nézni, és hajlamosak megengedően viszonyulni ehhez a legtöbben, akár tetszik ez neked, akár nem.”

Arról is szóesik az interjúban, hogy Kerényit, amikor elkezdett kibukni az ügy, leginkább az érdekelte, hogy van-e már név valamelyik történet mögött. 

„Ekkor esett le nekem, hogy ha egy vádra ennyire másként reagálunk, akkor tán mégis lehet valami különbség a valóságtartalomban is.”

Kerényi egy november 1-jei megbeszélésen azt mondta, hogy a színháznak kötelessége őt megvédeni, meg a művészek álljanak ki mellette, de a társulat azt válaszolta, hogy ezt nem tudják megtenni, mert nem tudják, hogy történt-e valami.

Miután az ATV-ben nyilatkozott Maros Ákos, volt táncos, aki beszámolt a bántalmazásáról, Lőrinczy azonnali hatállyal fölmentette a munkavégzés alól Kerényi Miklós Gábort, ami azt is jelenti, hogy nem léphet be az intézménybe.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Lőrincy György a Budapesti Operettszínház igazgatója azt mondja, büntetőjogi felelőssége tudatában jelenti ki, hogy nem tudott róla." Nos ha nem tudott róla, akkor azért kell leváltani őt is mert nem alkalmas vezetőnek. Utána elmélkedhet kit nézzen hülyének.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@elnyomott: Természetesen egyet értek veled,mert fosson is minden olyan szemét aki valaha is tett olyat ami már túl megy egy határon. Most ezzel a fellángolással nagyon sok ember retteghet,akinek van miért rettegni.Én a beírásommal arra akartam célozni,hogy beindult egy folyamat,ami bátorságot ad azoknak,akik eddig nem mertek szólni. Milyen az emberiség? Bosszúálló. Félő,hogy pont azért,mert nem lehet bizonyítani semmit,most előlépnek olyanok is akik csak sértődöttek,lehet,pont azért,mert nem ők lettek annak idején felkarolva. Sajnos az emberek egy részében ott a rosszabbik én,ami beindíthat egy ellenőrizhetetlen bosszú hadjáratot.
elnyomott
@cikicakk55: - igen, megvan a veszélye annak, hogy a vád hamis. Ezért majd mindenki jobban vigyázzon a látszatra.
cikicakk55
@Rockxy: Elolvastam,tényleg érdekes volt.Van benne olyan rész,ami számomra elég érthetetlen,mert én nem vagyok vallásos,így nem ismerem azt az erős hitet ami az íróban van.Természetesen nem vagyok ateista sem,mert ha van Isten,akkor jó,ha nincs,úgy is jó.Nem tagadom,csak én magam nem értem a vallás erős hitét,viszont örülök,hogy van ilyen,mert nekem mint ápolónőnek sok könnyebbséget adott az elfekvő osztályon a hívők hite. Jóval kevesebb gond volt velük,mert elfogadták,hogy Isten ennyit adott és türelmesen várták,hogy találkozzanak elhunyt szeretteikkel.A hit nagyon jó dolog,rengeteg mindenen átsegít.Nekem azt jött le,hogy egy borzalmas erőszakos ember Kerényi,aki mögött ráadásul ott állt a politika és a tudása. Ám hiába nagy tudású valaki,egyszer úgy is tele lesz az a bizonyos pohár,csak addig sok ember életét teszi tönkre.Örülök,hogy a végén a rossz megkapta a büntetését, a jó pedig ma is sikeres ember.
quadrocopter
Én nem létok, te nem hallasz, ő nem beszél!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.