Valószínűleg sokakban felmerült a kérdés, hogy az M3-as metróvonal felújítása miatt felszabadult metróvezetők mégis mihez kezdenek magukkal a munkálatok alatt. 

Adná magát a válasz, hogy átülnek a metrópótló buszok vezetőfülkéibe. Azonban ez egyáltalán nincs így: a vezetők körében a busz és metró hagyományosan nem átjárható, talán egy vonatvezetőnek van összesen buszra szóló jogosítványa.

A felújítás miatt felszabadult metróvezetőket máshol hasznosítják

Fotó: MTI

A BKV azonban nem függeszti fel a felújítás miatt az eddigi munkájukat elvesztő vezetőket, hanem több helyen is foglalkoztatja a cég. Az Index járt utána, hogy ez pontosan mit is jelent. 

1. Szükség van plusz járművezetőre a folyamatosan érkező felújított orosz metrók próbafutásához. 

2. A Lehel téri ideiglenes végállomáson nagyon gyorsan (3 perc alatt) kell megfordulnia a szerelvénynek. Ezért egy fordító csapatot alkalmaznak ezen az állomáson, ugyanis a beérkező vezetőnek mintegy 120 métert kéne loholva megtennie. A kisegítő brigád minden egyes alkalommal beugrik a helyére a fülkébe, és mire ők az alagútban megfordítják a szerelvényt, ő előre sétál a peronon a másik vágányhoz, ahol átveszi újra a vezetést. A fordító brigád tagjai is metróvezetők.

3. A 2-es metró vonalára osztják be a vezetőket, mert ott is hiány van belőlük.

(Index.hu)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A fütyiszes TERVEZÉS újabb csodája ))))))))))))))))))))))))))
Még jó hogy nem ültetik őket a buszok volánjához, mondjuk biztos vagyok benne ez a verzió is felmerült a ,,TERVEZÉSKOR,, ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
maci0427
Egy buszvezető sem lehet hipp - hopp Metróvezető ! Na és mivel a metróvezetők így is, úgy is kevesen vannak,találni nekik munkát bőven a Metró közelében... ! Ja és a betegállományok - szabadságok -stb. ? Még a felvetés is rossz, hogy feleslegesek...!
Eladott Ország
Meddig kell még a felújított orosz metrókocsikat "próbafuttatni" , a kifizetett csillagászati vétel után? Ki a felelős a feleslegesen kifizetett közpénzmilliárdokért. Életfogytig tart a használatbavételi engedélyezési eljárás? Mindíg újra kezdődik? Meddíg lehet a kockát újra dobni?
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fwww.extradarcek.sk%2Ffotky5570%2Ffotos%2F_vyr_3850kocka-polohy-sexu.jpg&key=TParU_lGSs_r5hDznPcWPQ&

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.