Magyarország a mai atlanti fősodortól elkódorogva intenzíven kokettál Moszkvával két stratégiai ágazatban is. Szerencsétlen pillanatban jutott el oda a miniszterelnök által kézi vezérléssel irányított magyar diplomácia, hogy a nemzeti érdekeket „teljes spektrumban”, azaz minden külkapcsolati, nemzetközi szervezeti erőforrását latba vetve képviselje. Az ukrán oktatási törvénynek az eddig élvezett kisebbségi – köztük kárpátaljai magyar – nyelvhasználatot súlyosan korlátozó őszi változtatása lett ugyanis az az ügy, amelyben a rendszerváltás és euroatlanti integrációnk óta először keményített be igazán Budapest a világszínpadon. Ha a szívünkre tesszük a kezünket, az, hogy a magyar diplomácia végre – és példátlan módon – a sarkára állt, üdvözlendő változás is lehetne a korábban megszokott posztkádári dörgölőzéshez képest; a „szerencsétlen” jelzőt sokkal inkább az indokolja, hogy éppen egy Oroszországgal szemben kialakulóban lévő új európai hidegháborús helyzet kellős közepén és annak...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
A hülyegyerek tempó sohasem célravezető,

a diplomácia berkeiben meg egyenesen az őrültség határait súrolja

A derék mno.hu „Rosszkor keménykedni” címmel írt mai vezércikke szokása szerint józan ész keretein belül próbálja tárgyalni az idétlen arrogáns barom Szájjártató újabb eszement tobzódásáról.
Nos túl azon, hogy a diplomáciában sohasem lehet jókor keménykedni, ráadásul az amit ártunk és qurmányunk e téma kapcsán művel az nem egyszerű keménykedés.
A cikk sugallatával szemben, mármint hogy maga a hiszti értelmes lenne,ez is egy tudatos félreértés, s a legenyhébb esetben is csak egy ócska ürügy.
S az, hogy ismét egy fontos klubbal állunk neki kötekedni újabb mértes pofon beszerzése lehetőségét veszélyezteti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.