Választási együttműködési megállapodást kötött a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton Budapesten. Az erről szóló megállapodást Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke írta alá az ellenzéki párt összevont választókerületi elnöki és országos tanácsi ülésén.

Gyurcsány azt mondta, hogy a demokratikus ellenzéki pártok programjában nincs olyan érdemi különbség, amely kizárná az összefogást, azonban kompromisszumok sokaságát kell megkötni. Ehhez pedig egy olyan vezetőt kell találni, aki a vitákat a végső, tisztességes egyezség képességével tudja majd rendezni – jelentette ki.

Bajnai egykori szövetségesével működnek együtt Gyurcsányék

Forrás: ATV

Egyébként arról a Szolidaritásról van szó, amely a 2014-es választások idején még Bajnai Gordon oldalán az Együttben politizált. A mozgalom 2015 év elején „szakított” az Együtt-tel. Februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált.

(MTI)

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@cikicakk55: Gyurcsány csak egy tisztességes 21.századi Magyarországot szeretne.
Világosan megmondta,tisztában vele,hogy nem valószínü,mégtegyszer az ország miniszterelnöke lesz.Van véleménye,összegründolt egy paramentbe bejutó pártot,miért ne csinálná tovább?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@Madácsi Pali: 13.17
Nem elég kijelenteni, hanem az ellenérdekű politikusoktól/pártoktól ki kell kényszeríteni a törvény előtti egyenlőséget.
30 év után még mindig itt tartunk a fene nagy demokráciában, amit itt kialakított a politikai "elit"?
Az LMP egyébként messze nem olyan kritikus pl. Gyurcsánnyal kapcsolatban, mint amilyen én vagyok.
Ők inkább csak elkerülik, mint egy fertőző beteget, én szoktam legtöbbször leírni, hogy miért teszik ezt jól!
Béla333
@koszpeko: 13.11
Nem tudok erre okosat írni, majd meglátjuk az eredményt ma este!
koszpeko
Eddig nagyon gyaláztad Gyurcsányt.
Most miért nem?
Madácsi Pali
@Béla333: a jelenlegi választási törvényt nem a DK, nem az MSZP, nem a Jobbik és nem az LMP írta. Akik megértik hogyan működik és leakarják váltani a mostani fasisztoid, antidemokratikus , kártékony, rabló rendszert azok nem kiabálnak egymásra kígyót, békát. Esetleg tudnának paktumot vagy megállapodást kötni a cél érdekében. Aki ezt nem teszi Orbán szekerét tolja, ez egyszerű logika, nem Gyurcsány rajongás. Az LMP még fejlődhet. Az ön és az önhöz hasonlóak mármár fanatikus hithez hasonló Gyurcsány gyűlölők tarthatják Orbánt hatalmon.
Béla333
@Madácsi Pali: 17.55
Nem én kezdtem el hazaárulózni az LMP-re, amikor pl. az alkotmánybíró választásnál másképpen döntöttek, mint ahogy Gyurcsány akarta.
Nem az LMP szerkeszti a Nyugatifény blogot, amelyik (egyebek mellett) az LMP, vagy korábban Schiffert mocskolta ahol érte, hanem a Gréczi és a Vágó a DK médiásai.
Lehetne folytatni, de minek.
Azt írod, hogy nem kellene kígyót-békát kiabálni a másikra. Gondolom az LMP-re gondolsz, holott szerintem meg ez éppen a DK-sokra igaz.
Addig meg nem is lesz "béke", amíg csak a másiktól várod, hogy csináljon bármit is másképpen, de a saját csapatod ugyanilyen dolgait meg szó nélkül hagyod!
Az LMP valóban feljődhet - ahogy írod, de a DK-ra és a teljes ellenzékre igaz ugyanez!
Madácsi Pali
@Béla333:ezt olvassa el, értse meg, számoljon a választási törvénnyel! 24.hu/belfold/2017/12/08/szilvasy-gyorgy-orban-paks-2-ert-tomott-borondoket-kapott-az-oroszoktol-hazaarulo/
Vállalom hogy baloldali, meggyőződéses demekrata, elkötelezett EU párti, MSZP-ből kiábrándult volt tagja vagyok. A DK programjával tejesen egyet értek, elutasítok minden RÁGALMAT bárki ellen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.