Az alábbi szöveggel 2011. december 28-án találkoztam először. Amikor egy évvel ezelőtt megint megosztottam, azt kérdeztem a nagyérdeműtől:  szerintük ki írta ezt az elemzést? A lehetséges válaszokat is megjelöltem: Lendvai Ildikó, Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc.

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
FSP az egyik nagy kedvencem.
Amit leirt, nagyon ul, de nem teljes a kep. A videkisege miatt nem kellene ennyire es foleg igy kompenzalnia - viszont benne van az eleteben apjatol elszenvedett osszes serelme, megalaztatottsaga, mert meg akarja az apjanak mutatni, hogy o is valaki, nemcsak az apja, aki mindenkeppen tekintelyelvuen uralkodott orajta. (A csalad tobbi reszehez nem tudom, hogy hogy viszonyult az oreg gyozo. Verte-e a testvereit, vagy sem ugyanugy, mint a vityat - nem tudom).
De orban amugy is vele szuletett elmebajara csak ratett az apja rendszeres durva verese, rugdosasa, es igy nemcsak az elveszett magyar arisztokraciaert, hanem a sajat szemelyes zagyva almaiert is szivat egy egesz nemzetet.

Mindenesetre valahogy meg kellene magyarazni akkor azt az idoszakot is, amikor KISZ titkar volt, hogy vajon milyen elgondolasbol lepett bele egy olyan partba, ami eltuntette ezt az arisztokraciat???
Az osszes bunko aki most a kormanyban ul, kompenzalna???
Hmmmm...
RonaGyuri
Már - ennek kapcsán is - többször megírtam Orbán sértettségének alapja egészen más, pontosabban nagyon másképp működik.
A "Meggyőződés, hogy Pest polgári, benne zsidó-polgári gazdagsága – kulturális, emberi, erkölcsi teljesítménye –, pozíciója áthatolhatatlan falként mered a feltörni vágyó vidéki egyetemisták előtt. Félelem, hogy soha nem lesznek egyenrangúak, hogy vidékiségük, mint a sárrá ázott agyag nem engedi mozdulni életüket. " csak a felületes, meg a városi legendák tudatos manipulációja. Az alapvető gond, hogy esetükben szó sincs vidéki értelmiségről. Csak is kizárólag műveletlen paraszt-suttyó káder-kölkökről van szó. A derék Horváth és Pozsgay elvtársak (maguk is effélék voltak) elrettenve attól, hogy az addig megalázott, háttérbe-szorított polgárság/értelmiség az enyhülés miatt kezdett prosperálni kitalálta a Nékosz új változatát megbízható parasztkádereknek, ez lett a Bibó-kollégium a rendőrminiszter vejének igazgatása alatt és egy sor zömében hasonszőrű "dajkával". Eszük ágában sem voltak feltörekedni, ahogy szokta mondani legfeljebb traktoros lett volna belőle. Ők ebből a kulturális szakadékból semmit sem láttak (s tartok tőle máig sem értették meg), ahhoz túlságosan műveletlenek, buták és erőszakosak voltak. MI sem jellemzőbb, hogy fővárosi mára megmondó-emberekké degradálódott vezető értelmiség még ajnározta is őket, csak mikor már tűrhetetlen lett a pofátlanság akkor kezdtek háborogni.
RonaGyuri
@RonaGyuri: a jelenséget nagyban most Brüsszellel is lehet lejátszódni látni.
tudode
Kenterbe veri "küldetésével" még a "térdre csuhásokat is"!
.
------Orbán Viktor tanúságtétele! Ádventi beszélgetés! - 2005 ÁDVENT! - www.vargamakai.com
www.youtube.com/watch?v=xQ1MpwxqzBM&t=93s
.
Ez ám a MINDEN HELYZETHEZ alkalmazkodás NON PLUSZ ULTRÁJA!
.
Keresztyének EGYMÁS KÖZÖTT, mások ellenében!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.