Átlagosan ezer forinttal maradhat több a nyugdíjasoknál, mint amennyi a törvény szerint indokolt lenne. A nyugdíjakat január elsejével 3%-al emelik, viszont az infláció várhatóan ennél alacsonyabb lesz. A szakértő szerint azonban ez az emelés elhanyagolható mértékű, a nyugdíjrendszer fenntartásához pedig teljes átalakításra lenne szükség. Sokan nehezen igazodnak el azon, hogy mekkora nyugdíjemelésre is számíthatnak. Az viszont már biztosnak tűnik, hogy most kicsit jobban járnak az idős emberek. A nyugdíjakat a törvény szerint az infláció mértékével köteles emelni a kormány. Idén kétszer volt nyugdíjemelés. Egyszer év elején, 1,6%-os, egyszer pedig novemberben, újabb 1%-os. Ez összesen 2,6%. A Magyar Nemzeti Bank viszont csak 2,3 százalékos inflációt vár erre az évre, a kormány pedig tegnap tette közzé, hogy csak 2,4 százalékos inflációval számol. A nyugdíjszakértő szerint a mostani emelés mértéke így is elhanyagolható, a kormányfő pedig csak trükközik. A nyugdíjakat januártól...

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Gondolom hazánk nagyjai is csak 3% emelést fognak kapni, és 12000 forint prémiumot év végén! Szakadjon rájuk a mennybolt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@papa.49: Már ne is haragudj, de nem ilyen habzsi, dőzsire való a nyugdíj emelés!
Egy tojás egy embernek doszt elég! Dictum factum!
papa.49
@Nessy: Ezért is döntöttünk úgy hogy eztán csak ,,fekete kaviárt,, fogunk venni tojás helyet )))))))
Desischado
@Eladott Ország: Én benne vagyok, szeretem Beethoven-t, na jó, Mozart-ot méginkább!
"Emelés", na persze, max, 2000 ft, és meg van mentve a haza! Mármint szerintük. Az ápolásira is ennyit tesznek. Maguknak meg milliókat emelnek. Hogy rohadnának meg, költsék patikára, meg kötélre!
papa.49
@Desischado: A kötelet nekünk kell biztosítani a számukra, ha 2 napig nem eszem akkor is adok rá pénzt !!!
Desischado
@papa.49: Eme nemes célra én is boldogan adakozom, és szerintem nem vagyunk egyedül!
dr. prédikátor
@papa.49: nem kell megvenni a kötelet! Van nekem olyan hosszú hogy ráférnek mind!!! ingyen és bérmentve!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.