Az ENSZ értéket képvisel, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Két szerződéstervezetről van szó jelenleg szó: az egyik a menekültügyi szerződés, mely szerint, akinek védelemre van szüksége, annak azt meg kell adni – erről lehet tárgyalni. A másik szerződés azonban migránsokról szól, vagyis a népvándorlás kérdéséről – fogalmazott Orbán Viktor a készülő ENSZ-dokumentummal kapcsolatban. Azt is mondta, aggasztó jel, hogy a világ legnagyobb katonai befolyásával rendelkező országa, az Egyesült Államok kiszállt a tárgyalásokból.

Orbán ismét nyilatkozott: az ENSZ az új Soros György?

A miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kitért arra, hogy az ENSZ egy fontos szervezet, széles körben a megegyezés szándékával a világ szinte minden tagállama összegyűlik.

Az ENSZ érték, de nem szabad megengedni, hogy olyan rendezési terveket vessen papírra, melyek ellentétesek Magyarország érdekivel – ami jelenleg készül, az azonban ellentétes hazánk érdekeivel – emelte ki Orbán Viktor.

Mint mondta, lesz lehetőség arra, hogy miután a szöveget megismerjük, döntést hozhat vele kapcsolatban a kormány.

Ausztrália, Új-Zéland, Japán és V4-ek sem szeretnék, ha olyan világálláspontok alakulnának ki, melyre hivatkozva nemzeti érdekeinkkel szemben fel lehetne lépni – tette hozzá.

Új szelek az osztrák-magyar kapcsolatokban

Orbán Viktor beszélt ausztriai látogatásáról is: mint mondta, az osztrák-magyar kapcsolatok kérdésében új szelek fújnak az Ausztriában zajló változások miatt. A megelőző években magyarellenes kormány volt hatalmon, most azonban jobboldali kormány van Ausztriában, így fair, tisztességes, magyarbarát kormányzás várható – fogalmazott a miniszterelnök.

(hirado.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Veszek máma lottót. Egy másik cikk alatt iram-azt hiszem épp.szijjártó kirohanása kapcsán -,hogy az ENSZ lesz az új ellenség.Mert ,mindig újabb -és újabb kell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Nem igaz, hogy mennyi hazugságot tudnak összehozni, és ezt szemrebbenés nélkül az emberek szemébe is mondják! Még csak az arcizmuk se rezdül hazugságaik közlésekor, velejükig romlott ,erkölcsileg züllött banda!
kereső
@bakcsubakka: Ja,még-még-még soha nem elég!
teuton
@evacica: Azert az a megallapitasod nem teljesen igaz, hogy az arcizmuk sem rezdül... Nezz nehany MO-on nem forgalmazott videot Orban külföldi latogatasairol, hogy ott hogyan grimaszol, vag idiota pofakat es allandoan nyalogatja a szajat. Ez persze nem a hazugsagok miatt van, hanem egy komoly betegseg tünetei...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.