Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd Tóta W. Árpád is Fidesz-propagandát nyomat. Tóta W. Árpád publicista három hónapot töltött Bécsben, aztán visszajött, és megírta, hogy Magyarországra hazatérni szar dolog. A Lajtán túl, az ott Európa. Ott is vannak bajok, veszélyes figurák, hülye politikusok – mint most ez a Sebastian Kurz –, ám erős a demokrácia, az intézmények függetlenek, megvannak a fékek, az ellensúlyok, a „kritikára és politika befolyásolására képes infrastruktúra”, a bátor civil társadalom, a sikeres gazdaság. Ez különböztet meg egy keleti sárországot egy civilizált államtól. Ezért: „Ide visszatérni nem büszke gyönyörűség. Magyarországra visszajönni: szar. Jeges felismerése annak, hogy nem változott semmi három hónap és huszonhét év alatt. És talán száz év alatt sem fog.” A progresszió híveinek több száz éves szövege ez, olyan toposz, ami már a jozefinistáknál is megjelent a kalapos király reformjai idején. Ady is írt ilyesmiket, de ő emellett kurucos nacionalista is...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
A kedves ujsagiro urnak kar ilyen kis piszkalodos cikket irnia Tota W-rol, mert bizony inkabb annak hiszek, amit o ir...
Soha nem ereztem felelmet kulfoldon, meg akkor sem, amikor Brooklynban vagy Manhattan-ben jartam este sotetedes utan az utcan, egyedul, no letemre.
De akarhanyszor bementem otthon egy szupermarketbe, es meglattam a millionyi biztonsagi ort, -akit mondjuk egy 8 eves fiucska is hanyatt tudna kuldeni mert kozel sem alkalmas a munkakore betoltesere -, egy csomoba szorult a gyomrom, es belul azt mondogattam magamnak, hogy "jaj, csak nehogy tolvajnak nezzen, mert a szatyromban bennefelejtettem egy fel palack vizet, meg egy fel szendvicset, amit meg a masik boltban vettem. Mert megtehetik, hogy kikapnak a sorbol, beleneznek a szatyromba - amiben benne volt az elozo bolt szamlaja is, de nem neznem ki a biztonsagi orbol, hogy el tudja olvasni azt -, szoval csak az ereztem a sajat hazamban, hogy mint atlagembert, semmibe sem neznek, vagy ami meg rosszabb, bunozonek tekintenek, mert azzal szemben el lehet jarni.
Mennyivel jobb a mai Magyarorszag Farkas firkasz ur szerint, ahol csak annak a masfel millio futyiszesnek vannak jogai, akik az egybites agyukkal feltetel nelkul nyaljak orbanek segget?
Magyarorszagon sincs mar semmilyen pozitiv erzes, a szerelmet tonkreteszi a penztelenseg, a kiszamithatatlansag, es ugy altalaban a felelmen, bizonytalansagon es az elva'gyo'da'son kivul semmilyen mas komolyabb erzessel nem talalkoztam.
A kulonbseg talan Lem orszaga es Ma.o. kozott az urhajozas hianya utobbiban...
Kulonben eppen a kormany az, amelyik belenyult mar a gyerekek agya'ba, az emberek szerelmi szokasaiba, maganeletebe, szorakozasaba. (Meg mindig nem tudom megemeszteni a sajat balatoni nyaralojaban megbuntetett polgarra, akinek egy barati party eseten bejelentesei es adozasi kotelezettsege van az onkori fele...:o(((( )
Csizmás Kond
Nyugat és a civilizáció...na kedves...az ne fán terem hanem emberek művelik...és sajnos annak aki csak úgy érti ezt meg ha kimegy közéjük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.