Egyetlen kivétellel csak ellenzéki képviselőket büntetett ebben a parlamenti ciklusban a házelnök. Kövér 28 büntetéséből 27-et ellenzéki képviselők kaptak. Egyedül a fideszes Csizi Pétert rótta meg Kövér László egy be nem jelentett, de felmutatott bizonylatért.

Kövér László házelnök büntetési statisztikáiról a legutóbbi ciklusból az atv.hu készített összeállítást.

A legtöbbször LMP-s és szocialista képviselőket marasztalt el Kövér László. A leggyakrabban Szél Bernadettet büntette az Országgyűlés elnöke, de a legtöbbet egy jobbikos képviselőnek kellett befizetnie, miután szóban veréssel fenyegetett egy államtitkárt.

Gyere ki, úgy nyakon b***lak, hogy leszáll a fejed!”

A jobbikos Szilágyi György még 2017. májusában illette trágár szavakkal Dömötör Csabát, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkárát.

Akkor a házelnök az egész ciklus legsúlyosabb szankciójával, csaknem 750 ezer forintos büntetéssel sújtotta a politikust.

A legtöbb büntetést azonban Szél Bernadett gyűjtötte össze, akit 4 alkalommal is elmarasztalt Kövér László.

Szél Bernadettet büntette meg a legtöbbször Kövér László, a legtöbbet azonban egy jobbikos képviselőnek kellett befizetnie

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A hamarosan véget érő parlamenti ciklusban összesen 28 büntetést szabott ki a házelnök, csaknem 3 és félmillió forint értékben. Az LMP és az MSZP képviselői voltak a legfegyelmezetlenebbek.

Forrás: ATV, 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az a sötét gyűlölet, ami ebben az emberben iszapként bugyog, átjön minden mondatán, minden gesztusán. Az örök vesztes tehetetlen agressziója, aki képtelen elfogadni az övétől eltérő véleményt, aki mindent és mindenkit kiirtana – legalább verbálisan -, aki nem abban hisz, amiben ő. A magyar parlament első embere köp a demokráciára, feljogosítva érzi magát arra, hogy eldöntse: ki tartozhat a nemzethez és ki nem tartozhat oda. Kövér László tipikusan az a lelki defektusokkal gazdagon terhelt figura, akinek soha az életben nem lett volna szabad semmiféle hatalmat a kezébe adni. Portásnak, buszsofőrnek, liftkezelőnek is alkalmatlan, mert bárhol, ahol neki fikarcnyi döntési joga is van egy másik embertársával szemben, ott neki nincs keresnivalója. Csak rombolni, pusztítani tud és annak ellenére, hogy felkapaszkodott az egyik legmagasabb közjogi polcra, örök gyűlölködő, örök vesztes kisember marad. Ameddig egyetlen ember is van ebben az országban, aki bármiről máshogyan gondolkodik, mint Kövér László, addig ő ilyen sötét, keserű, boldogtalan figura marad. Így van összerakva, senki nem tud segíteni rajta. Annyi a jó hír ebben – már ha lehet ilyesmiről beszélni ebben az esetben – hogy a Fidesz bukását követően sem fog semmi változni. Ő ugyanilyen marad, ugyanezekkel a sötét indulatokkal. Csak akkor már kevesebb kárt tud tenni a társadalomban. Legfeljebb a bajusza mellett megnöveszti a haját is, de soha ne legyen nagyobb bajunk.
Eladott Ország
Kövér agymenése pontosan az, aminek látszik és azt is jelenti. A Fidesz nem egy tál önmagát felzabáló skorpió, hanem egyetlen ember agybajának alárendelt bűnszervezet, amely a rendszerváltás önjelölt hőséből lett azzá a párttá, amely hivatalosan, tisztújításilag, kongresszusilag totalitárius berendezkedésnek minősíti a demokráciát. Amelyik pozitív előjellel beszél az egypárti médiáról. Amelynek visszaállításán nyolcadik éve fáradozik, csak az a baj, hogy még mindig nem sikerült teljeskörűen lerendezni a dolgot. Szerintem jegyezzük meg jól az örökké sértődött Kövér László elszabadult, ellenzéket, Európát, és mindenfajta másságot egyformán gyűlölő, semmibe vevő házelnök kirohanását, mert ez itt a Fidesz választási programja is egyben. Ez a párt fogja megvédeni a normalitást, ez a párt fogja befejezni nyolc éve tartó ámokfutását azzal, hogy a liberális demokrácia zsibbadt tyúkszemére lép és végre visszaállítja az egypárti sajtót. Csak tessék szíves lenni rájuk szavazni megint, és többé már semmi bajunk nem lehet.
quadrocopter
Nem kell a gecikkel cicózni - Strasbourg!
Borsodi
Hoffi mondta Kövér ha megszólal folyik a szájából a szar,könnyű fel ismerni.Azóta annyit változott,hogy már ha nem szólal meg,és ez minden fideszes képviselőre jellemző,mi tudjuk,hogy szar!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.