Tarlós István főpolgármester azzal egyetért, hogy a XIII. kerület egyik köztere viselhesse a néhai köztársasági elnök nevét, a metrómegálló átnevezését viszont túlzásnak tartja, arról a fővárosi közgyűlésnek kell döntenie.

Tovább gyűrűzik az Árpád hídi metrómegálló Göncz Árpád városközponttá való átnevezése körüli balhé: a kormányoldalnak, külön Bayer Zsoltnak és Harrach Péter fiának, Harrach Tamásnak nem tetszik az ötlet.

Tarlós szerint is túlzás, hogy Göncz Árpádról legyen elnevezve a metrómegálló

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Magyar Idők kormánypárti lap megszólaltatta az ügyben Tarlós István főpolgármestert is, aki a következőket mondta: 

Végleges megállapodás a XIII. kerület egy részének Göncz Árpád-városközpontra való átnevezéséről van; ami a metrómegállót illeti, arról még nem született döntés.

A lap szerint Tarlós túlzásnak nevezte, hogy a metrómegállót is átnevezzék Göncz Árpád-városközpontra, erről biztosan dönteni fog a közgyűlés.

"Szavai szerint a városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád-városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének. A város vezetője azt hangsúlyozta, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak" – olvasható a cikkben.

(Mint ismert, a BKK jelentette be a 3-as metró felújítása kapcsán, hogy a felújított állomások közül az Árpád hídnál lévőt átnevezné.)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Tarlós nyugodt lehet. Az ő neve sehol nem fog szerepelni a fővárosban, kivéve egy helyen, ahol viszont sokan szívesen olvasnák!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Tarlós nyugodt lehet. Az ő neve sehol nem fog szerepelni a fővárosban, kivéve egy helyen, ahol viszont sokan szívesen olvasnák!!!??
Pálinkás Pál
Pityu...téged nem fenyeget az a veszély hogy bármit is elneveznek rólad,hacsak valami új fertőző betegséget nem.., az egész brancsod szellemi produktuma még lábjegyzet sem lehetne Árpi bácsi életútján!!!
Qqberci
Nem vagyok híve az átnevezősdinek, szerintem egy metró megálló nevének a helyre kell utalnia. Ha viszont nem volt baj a 3. metró "Ferenc körút" megállójának "Corvin negyed"-re történő átnevezésével, akkor nem tudom, ezzel mi a baj. Hacsak az nem, hogy a megálló neve nem "TaplóPista" lenne...
Levendula
Hogyha "csáknorisz" neve felvetődhetett egy hídnál, akkor Göncz Árpád neve miért nem?
papa.49
Bolondistók te a hülyék között kivételezett helyen vagy !!!
Equus
@Szeparepa2: kicsit visszafogott voltál, de így is egyetértek Veled.
kokopelli
@Szeparepa2: a marhája Chuck Norris tér kellett volna neki? Most aTexas Ranger
megállóról is elgondolkozhatna?..vagy "Chuck Norris Balettintézet" ? :--((((
CsipkeRózsa
Ha a területet átnevezik Göncz Árpád-Városközpont névre, akkor természetes, hogy a megálló is az ő nevét viselje. A terület átnevezése a XIII. kerület joga kell legyen.
Lepényleső
Árpi bácsi mondhatná? Hagyjad fiam,ezek között én úgysem akartam. Volt amikor akartam,de
évekig csak a zárkaajtóm nyikorgását hallottam. A kulcsa pedig náluk lapult,jól láttam. Most
a bűnüket meg átvállaltam. Ezt sem akartam,de a nyakamba varrni hagytam. Régen
volt amikor én szabadon megszólalhattam,de mint most;ilyen szabad még sosem voltam.
wagabund
alig két hónap van hátra, hogykiderüljön, marad-e a régi segg, vagy újnak kell udvarolni...ahhoz új, mégsimább nyelv lell...és akkor kiderül, fordítani kell-e a köpönyegen...
papa.49
Na ezektől a seggnyalóktól, és a köpönyegforgatóktól kéne végleg megszabadítani az országot !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.