A Falcon 7X-ek beszerzése 12–15 milliárd forintba kerülhet, különleges berendezésekkel a duplájába is. A kormányzat, illetve a Honvédelmi Minisztérium (HM) két használt Dassault Falcon 7X üzleti repülőgép (business jet) beszerzésére készül a nemzeti légi szállítási képesség helyreállítását célzó program részeként – értesült lapunk. Bár a típus alapfeladata viszonylag kis létszámú (legfeljebb 16) VIP-utas interkontinentális távolságra (akár 11 ezer kilométerre) történő szállítása, s ezzel ideális kormánygép lehetne, a konkrét értesülésünket megerősíteni nem kívánó honvédségi forrásaink a lépés katonai képességfejlesztési vonatkozásait hangsúlyozták. Eszerint inkább „futár- és felderítőgépekről”, de mindenképpen többfunkciós eszközökről van szó. Tény, hogy van példa ilyen kettős felhasználásra a világban üzleti repülőgépek állami szolgálata esetén.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Aide-mémoire

csak egy megjegyzés a két használt Dassault Falcon 7X üzleti repülőgép (business jet) beszerzésére vonatkozó elmélkedéshez

Az mno.hu mai cikkében van egy bekezdés, ami reagálásra késztetett: „Az Orbán-kormány egyébként nem most találkozik először a Falconokkal: emlékezetes, hogy 2002-ben egy ilyen, svájci tulajdonban lévő gépet bérelve utazott a kormánydelegáció és a sajtó meghívott képviselői – köztük lapunk munkatársa – Bostonba, ahol a miniszterelnök díszdoktori címet kapott a Tufts Egyetemen. Visszatérve az ellenzék számonkérte a 32 millió forintos repülést a kormányon, s a botrány annak a választási kampánynak lett az egyik kellemetlen epizódja, melyet a Fidesz végül elvesztett.”.
Nos, ami a TUFTS-ot illeti: Medford, Massachusetts –ben van. A Bostoni épületekben orvostudományi School-ok vannak, igaz köztük elmekórtani is! =))
Ja de az igaz, hogy az egyetem „felügyelői bizottsága” egyik oszlopos tagja volt az a magyar származású üzletember, aki annak a heyli magyar egyletnek volt a vezetője, aki akkoriban egy háromezressel 4millió dollár támogatás kapott! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.