A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) az ötévente esedékes felülvizsgálat után megújította a Közép-európai Egyetem (KEE/CEU) akkreditációját – írja az intézmény szerdai közleményére hivatkozva az mno.hu.

Ennek értelmében a CEU a magyar tudományos kritériumoknak megfelelt, a következő öt évben is folytathatja tevékenységét. A MAB külön kiemelte a CEU-n zajló oktatás magas színvonalát és szerepét a magyar felsőoktatásban.

Michael Ignatieff, a CEU rektora ezzel kapcsolatban közölte, büszke arra, hogy az intézményt újra akkreditálták Magyarországon. Lapunk közben úgy értesült,

A MAB döntése üzenetértékű. A magyar kormány az előző másfél évben erősen megkérdőjelezte a CEU működési struktúráját, mondván, kivételes előnyöket ad a magyar egyetemekkel szemben.

Miközben kiújult a Soros elleni fideszes hecckampány, a "Soros-egyetem" megkapta az akkreditációt

A Soros György által alapított egyetem ellen nyílt támadást indított a Fidesz, a lex CEU-ként ismert törvény tavaly tavaszi elfogadása pedig komoly veszélybe sodorta az egyetem működését. Teljesíthetetlen feltételeket határozott meg szoros határidőkkel: az amerikai kormánnyal tavaly októberig kellett volna megállapodnia a magyar kormánynak a CEU működéséről, az egyeztetést pedig igyekezett elhúzni a kabinet.

Az egyetem vegzálása miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított – írja az mno.hu.

A Magyar Nemzet hírének érdekes mellékzömgét ad, hogy a döntést akkor hozták meg, amikor a választási kampányban a Fidesz megújult erővel folytatja a Soros György elleni hecckampányt.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTVA/Bizományosi: Balaton József 

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maszk
Az feltűnt valakinek, hogy orbán viktor, tulajdonképpen az ÖSSZES harcát elveszítette MINDENKI ELLEN?
Ami azért különösen gáz, mert mindegyik harcot orbán indította, és mégis elbukta - az ÖSSZESET !!!

orbán viktor tovább rombolta hazánk tekintélyét, megítélését a nagy világban - és erről (is) számot kell adnia!
Azért, mert a sok fucking turista idejön bebaszni, meg kurvázni ócsóért, az nem az ország elismertségét jelenti, te balfék orbán !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@maszk: Neki igen mert ezen a szinten van még mindig, bezabálni, bebaszni, okádni, kefélni, ez az élete, gondolom az utolsó már nem megy a tojásait is csak tükörből látja ))))))))))))))
maszk
@papa.49: Ha most válaszolnék neked, hiteltelenné válnék.
Itt egy NAGGGYON súlyos probléma áll fent, amit meg kéne értenie sokaknak - és tenniük kéne ez ellen sokaknak.

De meg van a tiéd is!
Tükör által homályosan...
Fradigege
Nem erőlködik tovább a zsírmore. Nem sikerült Trump-pal találkozni. Ezért szopatták a CEU-t. Köcsög porbafingó zsírgyerek.
Villon
Ja. Miközben "Nem fogadunk be egyetlen migránst sem", "Az őcsényi emberek jogosan nyilvánítottak véleményt", milliárdokért plakátolnak migráns, Brüsszel, Soros, CEU ellen, de EU-s támogatásokért tartják a markukat, (amivel aztán a családot támogatják) letelepedési kötvények vásárlói (aminek bevétele FIDESZ offshore számlákon landol) előtt mélyen meghajolnak, Soros pénzén tanultak, nőtték ki magukat, ezek után ez csak pötty a tortán.
Yoda69
@maszk: Ez a tipikus kettos beszed esete. A birkaknak fogalma sincs mi a az CEU, viszont zabaljak a soros elleni kuzdelmet. Igy orban konnyen eljatszhatja a nagy elharcost a birkak szemeben, mig az EU fele teljesiti a kotelezettseget.
Ugyanez van a migracioval kapcsolatban is. Befogadta a kotelezoen eloirt 1300 kvota-migranst, igy tovabbra is kapjuk a zset. Itthon viszont azt tolja a birkak agyaba, hogy azok nem kvota-migransok, hanem csak raszorulo migransok vagy minek hivja oket? Es tovabb folytattja a migrans ellenes haborut, holott egyetlen migrans se akar idejonni.

De sokan atlatnak mar rajta, meg a birkak kozul is, ezert szukul a tabora, mig a demokracia tabora novekszik.

MEG 37 NAP
kukac50
Orbán 3 választást vesztett a regnálása alatt,meg néhány visszatáncolása is volt.
A Fideszre csak olyan elvakult gondolkodásra képtelen ember fog szavazni aki még elhiszi,hogy van mikulás. Orbán nem kormányoz csak a túlélésre játszik! Ha kormányozna lenének programjai!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.