A választópolgárok a lakóhelyük szerinti egyéni választókerületi választási iroda vezetőjétől, a jegyzőtől kérhetik a tájékoztatást. Ezt e-mailben vagy postán meg lehet tenni. Segítségképpen a TASZ ehhez egy mintalevelet is készített. Erre azért lehet szükség, mert egy választópolgár ugyan választókerületének több jelöltjét is ajánlhatja, de egy jelöltet csak egyszer. Így kérésre az irodák meg tudják mondani, hogy a választópolgár adatai melyik jelölt ellenőrzött ajánlásai között szerepelnek. Könnyen kiderülhet, hogy olyanok is használták az aláírásunkat, akinek egyébként le sem adtuk: Például Lévai Katalin azért nem indulhatott Zuglóban, mert a helyi választási bizottságnak feltűnt, hogy ajánlóívein több esetben ugyanazok a választók ugyanolyan sorrendben szerepelnek, mint a Fidesz jelöltjének ívein.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Ez egy hiánypótló információ. Mindenkinek érdemes ellenőriznie, mert állítólag volt aki soha nem írt alá pártnak mégis szerepelt adatokkal egy vagy több párt gyűjtőívén.

tehát a lényeg:
A választópolgárok a lakóhelyük szerinti egyéni választókerületi választási iroda vezetőjétől, a jegyzőtől kérhetik a tájékoztatást. Ezt e-mailben vagy postán meg lehet tenni.
Részletes információ: valasztasz.tasz.hu/mit-tegyek-ha-az-alairast-gyujtok-visszaeltek-az-adataimmal/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.