A marhahús fogyasztást népszerűsítő kampány mellett szól az is, hogy bár a statisztikai adatok szerint 2004 óta közel négyszeresére -148 ezer egyedre- bővült a húshasznú tehénállomány, ám ezzel nem emelkedett egyenes arányban a hazai fogyasztás. A marhahúsnak nagyjából két-háromféle felhasználási módja terjedt el a háztartási gasztronómiában: marhalábszár-hús és/vagy marhacomb a gulyásleveshez, bélszín a tatárbeafstekhez. Pedig ennél jóval többféle módon lehet elkészíteni a szarvasmarha húsát. Többek között ez az egyik ok, amiért a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) március 7-én elindította a marhahús-fogyasztást ösztönző kampányátJelenleg évente fejenként 2-2,5 kg marha- és borjúhúst eszünk. Ez az egészségügyileg indokolt mennyiség csupán harmada. Ezért döntöttünk amellett, hogy kampányt indítunk a marhahúsfogyasztás népszerűsítéséért.
Nem eszik elég marhahúst a magyar, a kamara lépett
Felhasználói tartalom,
A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
Kapcsolódó cikkek
Népszerű az Interneten
Itthon
- 2024. May 5., 19:03
"Bumm, beleállt a földbe" – Menczer Tamásnál elszakadt a cérna
Itthon
- 2024. May 5., 22:31
Egészségügyi szakértő bízonyítja, hogy Varga Judit igazat mondott-e
További ajánlatok
Itthon
- 2024. May 5., 19:38
Őrizetbe vették a miskolci emberölés gyanúsítottját
Sport
- 2024. May 5., 11:26
Úgy feltörölte a gyepet az Újpest a Diósgyőrrel, amire ritkán van példa – Történelmi győzelemmel maradtak az NB I-ben a lilák
Itthon
- 2024. May 5., 08:20
Esőkabát helyett végre jöhet a napszemüveg – Mutatjuk milyen idő lesz anyák napján
2 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Új hozzászólás