A Jobbik elnöke 12 pontba foglalta elképzeléseit a párt március 15-i ünnepi megemlékezésén Budapesten, ahol azt közölte: valódi problémákkal akarnak foglalkozni.

Vona Gábor ezen törekvések között említette a valódi biztonságot és demokráciát, a működő egészségügyi és szociális rendszert, a modern oktatást, az igazságos nyugdíjrendszert, az elvándorlás megállítását és a béruniót.

Vona: "Orbán bukni fog" – a Jobbik elnöke 12 pontba foglalta elképzeléseit

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja ünnepségén, amelyet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulója alkalmából tartottak a Batthyány-örökmécsesnél 2018. március 15-én. Mögötte az áprilisi országgyűlési választáson induló jobbikos képviselőjelöltek. MTI Fotó: Máthé Zoltán

„Isten hozott mindenkit, Isten hozott három héttel Magyarország megújulása előtt” – köszöntette a hallgatóságát a Jobbik elnöke, és Orbán Viktort Magyarország leköszönő miniszterelnökeként emlegette, valamint megüzente neki, hogy „bukni fog”.

Az ellenzéki politikus szimbolikusan egy vár építésének igényét vetette fel, amelyhez – mint mondta – meghív minden jó szándékú, tisztességes magyart, és amelynek tornyán nem a félelem és az elnyomás zászlaja lobog, hanem a szabadságé.

Vona Gábor szerint a kormányváltóknak is van 12 pontja, amelyeket részletesen felsorolt beszédében.

Ezek a következők voltak:

1. valódi biztonság, határőrséggel;

2. erős és igazságos Európa;

3. valódi demokrácia független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatással;

4. működő egészségügyi és szociális rendszer, önálló egészségügyi tárcával;

5. modern oktatás, szintén önálló tárcával;

6. igazságos és rugalmas nyugdíjrendszer;

7. korszerű államigazgatás;

8. az önkormányzatok megmentése, a falvak megőrzése;

9. igazságot a devizahiteleseknek;

10. az elvándorlás megállítása, történelmi jelentőségű bérlakásprogrammal;

11. a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások segítése;

12. bérunió

Az ünnepségen a Jobbik 106 egyéni képviselőjelöltje esküt tett a Szent Korona másolata előtt.

Forrás: MTI, HVG

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
12 pont?! Ennél az Úttörőké is komolyabban volt megfogalmazva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
De nem ám a Vona a hunyó összefogás terén!
Mérges voltam tegnap a Gyurcsányra - nekem sok ponton nem tetszett a beszéde -, mi a fenének kellett megint nyilvánosan bejelenteni olyat, amiről ki lehet számolni, előre tudni lehet, hogy vissza fogja a másik utasítani. Pláne így, hogy még a Karácsony is rátett egy lapáttal - "leördögözte", akinek a pártlistájára nem szabad szavazni -, majd egyezkedni akar vele! Kiknek szólt ez? A "hülye" választóknak, hogy lám, mi összefognánk, de az a másik...

- közlöm, ezek nem akarják megnyerni a választást!

Vona majd 10 % ponttal fölötte áll a szociknak. A szocik semmit se tudtak profitálni a bizonytalanokból, de még a dk,szocik,pm összefogás jelöltje se mindenütt éri el a jobbik emberét, és csak kevés helyen nyernének. (Ha hiteles a szavazzunk.hu. De ha nem, akkor se sokkal jobb)
Szerintetek a Vona a kukába dobja ezeket az eredményeket és azt mondja, jó, beállok a Karácsony mögé? No meg diktáljon majd ezután a Gyurcsány? Lenullázná a pártot, és saját magát! Ez NEM LEHET TÁRGYALÁSI ALAP!
Megnéztem a beszédeket, és már megint és ismét és csak azt mondom, hogy a Szél Bernadett lenne a megfelelő ember! A beszéde mentes volt pátoszoktól, kitalációtól, blöfföktől. Értelmesen felvázolta a helyzetet, és az irányt. Hogy miért tart ott az LMP, ahol tart?
Hát mert a baloldal aknamunkája sikeres! Mégis, most a Szél Bernadett azt mondja, nem vállalnak értékközösséget - még jó, - de vállalnak sorsközösséget, és hajlandók tárgyalni. A választásról! Nem másról.
A kormányváltás nagyon messzire szaladt tegnap, és bocsi, de én nem bírom szeretni a Gyurcsányt! Neki az a fontos, hogy bekerüljön az új parlamentbe, semmi más!
koszpeko
@JAJMÁR: Nem kell Gyurcsányt szeretni.
De nélküle nincs váltás.
Lehet képletesen és lehet bárkire vonatkoztatni az összefogásra tett megjegyzéseket.
Ami bevitte a Jobbikot a Parlamentbe az elkopott.
Vona közhelyeket puffogtat.
Olyanok mint a macska ha kaját vár dörgölőzik.
Nem látom a célt még most sem náluk.
Mit akarnak?
A polgári körökből jött ő is.
Épen ő az akinek nem célja a váltás.
JAJMÁR
@koszpeko: Próbáltam összességében, és felülről nézni, és továbbgondolni, hogy melyik tettének, mondásának mi lehet a következménye, majd megnéztem, ki, hogyan áll...
Nos, akit nem lehetne kihagyni, és semmiképpen se lehet kihagyni, az sajnos a jobbik!
Ez nem arról szól, hogy szeretem-e... amiket a Vona mondott, azt mind elmondta valamiképpen - kivéve azorbánt-!
A Gyurcsány pártja nem túl számottevő erő, de nem kell kihagyni, de NEM Ő DIKTÁL!
Pedig ő akar. Ezzel csak az a baj, hogy rosszul csinálja, nem fogja a bizonytalan szavazókat a maga oldalára állítani. A Vonának ez jobban sikerült.

A Karácsony beszédében is felfedeztem sajnos a Gyurcsány hatását. Nem kell az a pátoszos szöveg, és túlzás a versidézet, mint program, mert ez nem közhely, ez visszatetsző, mert hamis: "a bőség kosarából mindenki egyaránt vehet, a jognak asztalánál..." meg hogy ő nem esküszik az alaptörvényre. De semmi megoldást nem mondott, csak hogy CSAK! Eh' mérges voltam!
De majd meglátjuk mi fog történni a következő három hétben.

A Szél Bernadett rávert mindre okosságban, hitelességben, jellemességben! Az a baj, hogy neki meg az LMP-nek csekély az esélye. Pedig a fideszből kiábrándultak csatlakozhattak volna hozzájuk - vagy jobbikhoz -, de a szocikhoz soha nem fognak! Még én se!
koszpeko
@JAJMÁR: Azért gondolom elmész szavazni.
JAJMÁR
@koszpeko: Persze! De a mi körzetünkben is a jobbik jelöltje van elől.
koszpeko
@JAJMÁR: Mindegy csak ne a narancsos horda.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.