Néma gyertyagyújtással tisztelgett a franciaországi terrortámadás áldozatává vált Arnaud Beltrame csendőr alezredesre emlékezve az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) kedden, Franciaország budapesti nagykövetsége előtt.

Mint azt Nacsa Lőrinc az IKSZ vezetője ez alkalommal az MTI-nek hangsúlyozta: Arnaud Beltrame egy hős, aki a legértékesebbet, a saját életét ajánlotta fel egy ártatlan túsz szabadulásáért. Ily módon mélyen keresztény emberként kiállt közösen vallott értékeink mellett.

A terrortámadás áldozatává vált francia csendőrre emlékeztek Budapesten

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szervezésében mécsesgyújtás Arnaud Beltrame, a terroristák által megölt francia csendőr emlékére a budapesti francia nagykövetség előtt 2018. március 28-án. MTI Fotó: Mohai Balázs

Az IKSZ szerint, az elmúlt évek muszlim szélsőségesek által elkövetett terrorcselekményei támadást jelentenek Európa szabadsága ellen.

Különösen veszélyes, hogy a nyugat-európai sajtó egyre inkább közönnyel kezeli ezeket a támadásokat, miközben a terror nem válhat a mindennapok részévé – tette hozzá.

Úgy vélekedett, hogy Európa nem félhet, vagyis Európa szabadságát meg kell védeni és a terrornak megálljt kell parancsolni. Ebben a helyzetben mind Európának, mind Magyarországnak olyan cselekvő politikusokra van szüksége, akik megálljt tudnak parancsolni a terrornak – mondta Nacsa Lőrinc.

A március 23-án Carcassone-ban, illetve a közeli Trebes-ben elkövetett dzsihadista terrorcselekménynek a 45 éves csendőrön kívül további három ember esett áldozatául.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Aha, eddig egyszer sem emékeztek meg külfoldi rendvédelmi szervezet tagjának haláláról!
Ja, hogy nem volt választási közelség, az más...
nezelodo
Jaj istenem, azért többet érdemelne az a kiváló csendőr, mint ennek a Nacsának a megemlékezése.
quadrocopter
@nezelodo: Kirakat! Egész évben herevere közpénzen, most egy kis szereplés!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.